«Κουκουλοφόροι» εργοδότες μας γυρνούν στο ’70 – Ας μας δώσουν πίσω και τα νιάτα μας…

01:11 26/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες συνομιλητές της Τρόικας , οι  «δοσίλογοι με την κουκούλα» όπως αποκαλούνται για να ταιριάζουν καλύτερα στο σκηνικό της  Βέρμαχτ  και του Ράιχενμπαχ που έχει στηθεί στη χώρα μας;  Ποιοι είναι οι επιφανείς Έλληνες , καθηγητές , οικονομικοί παράγοντες ,δικηγόροι και δημοσιογράφοι που κάνουν lobby στην Τρόικα ,«εκτελωνίζουν» τα πάγια αιτήματά τους  και «προσανατολίζουν» τους επιτηρητές σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις;

Ονόματα κυκλοφορούν από

πέρυσι  με ερωτηματικό  σε πηγαδάκια πολιτικών και δημοσιογραφικά γραφεία. Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΕΒ συχνά παίζει  «κρυφτούλι»  βάζοντας  τους  «λαγούς»  του να ανοίγουν θέματα για μείωση μισθών και κατάργηση δώρων και μετά … νίπτει τας χείρας του. Οι  πιο  προσφιλείς  συνεργάτες του , άνθρωποι ειδικών αποστολών,  είναι κορυφαίοι επιχειρηματίες  στον κλάδο του Τουρισμού  και των Εξαγωγών ενώ ορισμένοι  έχουν περάσει και από την πολιτική σκηνή .

Ενδεικτικό είναι ότι στην πρόσφατη συνάντηση στο υπουργείο εργασίας , την ώρα που ο κ Δασκαλόπουλος  υποστήριζε ότι  δεν είδε ποτέ την τρόικα από την πίσω  πόρτα , αποκρούοντας τις  κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ , ο  πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ Ανδρέας Ανδρεάδης  επαναλάμβανε το αίτημα να συρρικνωθούν οι κλαδικοί μισθοί και  να καταργηθεί ο θεσμός του κατώτατου μισθού.

Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος έχει δηλώσει δημόσια ότι τα σκληρά μέτρα του δεύτερου Μνημονίου  επιβλήθηκαν υπό την πίεση ελληνικών εργοδοτικών κύκλων . Ο Αλέξης Τσίπρας,  επίσης, κατονόμασε  τον  Δημήτρη Δασκαλόπουλο , ανάμεσα σε άλλους συνομιλητές  πέρυσι τον Οκτώβρι , τονίζοντας   «Η τρόικα  δεν ήρθε εδώ γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα. Η τρόικα ήρθε εδώ και είχε συνεργάτες. Ψάξτε λοιπόν να βρείτε τους συνεργάτες και τους συντάκτες των εντολών τους στην Τράπεζα της Ελλάδας και τον κ. Προβόπουλο, στον ΣΕΒ και στον κ. Δασκαλόπουλο, στα κόμματα του μνημονίου και τους συμβούλους των κομμάτων του Μνημονίου, του κ. Καρατζαφέρη, της κας Μπακογιάννη και φυσικά και του κυβερνώντος κόμματος και σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία..»

Ο  πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου,  καθηγητής Ν.Κοτζιάς είχε κάνει λόγο για «μεγάλα δικηγορικά γραφεία , τον κ. Μάνο , στελέχη του ΙΟΒΕ,  εμπειρογνώμονες του υπουργείου Οικονομικών, που μεταφέρουν πληροφορίες, αναλύουν προβλήματα και εισηγούνται ειδικά μέτρα».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είχε αναφερθεί σε «εξωθεσμικούς παράγοντες»,  τους οποίους είχε αποκαλέσει «εθελόδουλους και σύγχρονους δοσίλογους»  ενώ είχε φωτογραφήσει και συγκεκριμένους εξαγωγείς της Β. Ελλάδος και επιχειρηματίες στον χώρο του Τουρισμού που ζητούσαν μισθούς Βουλγαρίας .

«Πού έμαθε η Τρόικα τη μετενέργεια – φώναζε δικαίως  ο κ. Παναγόπουλος – έναν όρο που ξέρουν 5 συνδικαλιστές και 5 εργατολόγοι; Εμείς κάνουμε σεμινάρια για να ενημερώσουμε τους δικούς μας και το ‘μαθε η Τρόικα ..»

Την ίδια απορία ,πάντως, έχουν εκφράσει και Έλληνες οικονομολόγοι που  ακόμη δυσκολεύονται να αποτυπώσουν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και αναρωτιούνται πώς

Keywords
Τυχαία Θέματα