Ξαναδικάζο​υν τον Σωκράτη 2.500 χρόνια μετά…

19:26 25/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Πέρασαν 2,500 χρόνια από τότε που ο κορυφαίος φιλόσοφος, ο Σωκράτης, καταδικάστηκε σε θάνατο για ασέβεια προς τους Θεούς και διαφθορά των νέων.

25 Μαίου 2012

Η ιστορική δίκη επαναλαμβάνεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με 15 κορυφαίους νομικούς από την Αμερική και την Ευρώπη.

Οι συνήγοροι των Αθηναίων, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος και ο Αντώνης Παπαδημητρίου θα επαναδιατυπώσουν τις κατηγορίες σε βάρος του αρχαίου φιλοσόφου, και θα έρθουν αντιμέτωποι με τους συνηγόρους του, τον Μάικλ Μπέλοφ και

τον Πάτρικ Σιμόν ενώπιον περίπου 1000 θεατών.

Η απόφαση θα ληφθεί από συνεδρίαση 11μελους συμβουλίου δικαστών με πρόεδρο τη Λορέττα Πρέσκα, πρόεδρο του Αμερικανικού Περιφερειακού Δικαστηρίου της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Στη συνέχεια θα γίνει ψηφοφορία στο ακροατήριο (αλλά και μέσω διαδικτύου) τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης των δικαστών.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνέντευξη Τύπου είπε: «Επιλέξαμε το πάνελ των δικαστών να είναι διεθνές για να τονίσουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα