Κοτζιάς σε Ταγιάνι: Κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο

15:37 26/1/2017 - Πηγή: Aixmi

«Είμαστε σε εποχή που κάποιοι γράφουν ιστορία με τον δικό τους τρόπο. Από τον Ράμα που ανακάλυπτε την Ακρόπολη και ότι ο Αλή Πασάς έκανε την επανάσταση τού 1821, μέχρι τον νέο πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η ιστορία είναι πεδίο μάχης και πρέπει να χρησιμοποιείται ως σχολείο για να διδάσκεται σε αυτό και όχι ως φυλακή για να φυλακίζεται το μυαλό σου» σχολίασε ο κ. Νίκος Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τους ισχυρισμούς του νέου προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι

ότι η ΠΓΔΜ είναι Μακεδονία και ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος, απόγονοι τους.

Επιπλέον, ο κ. Κοτζιάς, τόνισε ότι το θέμα με τις δηλώσεις του κ. Ταγιάνι ανέλαβε και το χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Το γραφείο του κ. Ταγιάνι πάντως απάντησε στις αντιδράσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών και λοιπού πολιτικού κόσμου λέγοντας ότι ο νεο-εκλεγείς Πρόεδρος του ΕΚ επιβεβαιώνει την πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΠΓΔΜ-FYROM).

Υπενθυμίζεται ότι επιστολή διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του απέστειλε στον κ. Ταγιάνι ο αντιπρόεδρος του ΕΚ, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα