Γεροβασίλη: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα

15:08 26/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν θα χρειαστεί να συμφωνηθούν νέα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε, συγκεκριμένα, «μέτρα καινούργια δεν θα υπάρξουν. Τα μέτρα της τριετίας έχουν ψηφιστεί από τη συμφωνία του Ιουλίου. Από το καλοκαίρι του 2015, ο αγώνας αυτής της κυβέρνησης ήταν και είναι για τα πρωτογενή πλεονάσματα, με δεδομένο ότι αυτά που είχαν

συμφωνηθεί από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθιστούσαν τη συμφωνία μη βιώσιμη».

Για το σημερινό Eurogroup, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση περιμένει «να αποτυπωθεί μια θετική πορεία ώστε να οδηγηθούμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης», ενώ εκτίμησε ότι ένας από τους λόγους που καθυστερεί να κλείσει είναι «η σχέση της ΕΕ με το ΔΝΤ που πέρασε ένα τριγμό. Από τη πλευρά μας έχουμε τηρήσει όλα τα συμφωνηθέντα».

Αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η υπουργός σημείωσε ότι «εμείς δεν θέτουμε θέμα μέσα ή έξω το ΔΝΤ, εμείς υλοποιούμε τη συμφωνία του 2015. Μόνο του το ΔΝΤ έθεσε τέτοιο θέμα και αυτό διαπραγματεύεται με τις Βρυξέλλες, ενώ υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ αυτών των δύο πλευρών για τα πρωτογενή πλεονάσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα