Κορονοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων -Στους 103 οι νεκροί

22:29 15/4/2020 - Πηγή: Aixmi

Στους 103 ανέρχονται οι νεκροί από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης έγινε γνωστό ότι εξέπνευσε μία 57χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα είχε υποκείμενο νόσημα.

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων Τύπου ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι 102 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους, επιβεβαιώθηκαν 22 νέα

κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει φτάσει τα 2.192, εκ των οποίων το 56,4% αφορά άνδρες. Τα 559 κρούσματα (25,5% των συνολικών κρουσμάτων) σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 899 είναι επαφές γνωστού κρούσματος.
Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως 72 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και οι 15 γυναίκες, ενώ το 82% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Ωστόσο, στα ευχάριστα νέα, 29 ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Όμως αναφέρθηκε και στο τι συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο και στγκεκριμένα στη Σιγκαπούρη επισημαίνοντας ότι αντιμετωπίζει δεύτερο κύμα του ιού. “Ο κόσμος στενάζει αλλά ελπίζει, η κοινή προσπάθεια συνεχίζεται. Τα μέτρα σταδιακά οδηγούν σε μειώσεις των αριθμών των νέων λοιμώξεων, που είναι ενθαρρυντικό”, είπε ο κ. Τσιόδρας.

The post Κορονοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων -Στους 103 οι νεκροί appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα