Κοντονής για το όριο συνταξιοδότησης των δικαστών: Το Σύνταγμα είναι σαφές

18:54 24/11/2016 - Πηγή: Aixmi

«Το Σύνταγμα είναι σαφές», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989» σχετικά με το ζήτημα της παράτασης θητείας των δικαστών κατά δύο έτη, που επιδιώκεται από ορισμένους ανώτατους και ανώτερους δικαστές και προσέθεσε:

«Οι δικαστές, κατά την αντιπαράθεση που μπορεί να έχουν, θεμιτή και εύλογη σε ορισμένα σημεία, δεν πρέπει ξεχνάνε τη βασική τους ιδιότητα: ότι είναι δικαστές. Και ότι η κοινωνία τους αντιμετωπίζει

με ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και αν διαταραχθεί αυτή η εμπιστοσύνη από συμπεριφορές και φαινόμενα που δεν συνάδουν με το λειτούργημά τους, τότε αυτό είναι μεγάλο κακό για το κράτος δικαίου και μια δημοκρατική και ευνομούμενη κοινωνία».

Σχετικά με την ίδρυσης της νέας δικαστικής Ένωσης, της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μας πέφτει λόγος» και εξήγησε: «Το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών να συγκροτούν σωματεία, κατά το Σύνταγμα, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και δεν μπορεί να μπει σε περιορισμούς, είτε από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς, είτε από το κράτος.

Επομένως, οποιαδήποτε συζήτηση, δεν αφορά την κυβέρνηση και δεν αφορά το κράτος. Πρόκειται περί συνδικαλιστικών ζητημάτων τα οποία οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να τα προσεγγίσουν και να τα λύσουν, λαμβάνοντας υπόψη κάτι πάρα πολύ απλό: ότι για την κοινωνία και τον πολίτη, ο δικαστής, είτε αποδίδει δικαιοσύνη, είτε συνδικαλίζεται, εκφράζει δηλαδή ένα συνδικαλιστικό λόγο, παραμένει δικαστής. Και θα πρέπει να προστατεύσουν αυτή την ιδιότητα οι δικαστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα