Κοντονής: Αν μας ζητηθεί, μπορούμε να δικάσουμε εμείς τους 8

13:14 5/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Επιμένει στη χθεσινή του τοποθέτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σχετικά με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς η αίτηση ακύρωσης ασύλου του ενός από τους οποίους κρίνεται σήμερα στο Διοικητικό Εφετείο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7, ο υπουργός επανέλαβε τη θέση του ότι αν ζητηθεί από την Τουρκία τότε οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί μπορεί να δικαστούν στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας: «Εάν η Τουρκία υποβάλλει μήνυση με κατηγορίες που μπορούν να δικαστούν στην Ελλάδα

τότε θα αρχίσει η διαδικασία από τα στάδιο της προανάκρισης».

Σχετικά με την κυβερνητική αίτηση ακύρωσης ασύλου για τον αξιωματικό που του δόθηκε άσυλο, επεσήμανε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε κάποιες ενστάσεις και ζήτησε να παγώσει το θέμα μέχρι να βγει απόφαση από το δικαστήριο. Πρόσθεσε δε ότι «και ο Τούρκος αξιωματικός θα έκανε το ίδιο εάν η δευτεροβάθμια επιτροπή δεν του έδινε άσυλο».

Ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης των 8 στρατιωτικών στην Τουρκία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. «Ούτε με έμμεσο τρόπο μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία».

The post Κοντονής: Αν μας ζητηθεί, μπορούμε να δικάσουμε εμείς τους 8 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα