«Κλείδωσε» η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

12:07 1/12/2018 - Πηγή: Aixmi

Στις 7 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού θα επισημοποιηθεί η περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε ζητήματα

οικονομίας, διαλόγου επί περιφερειακών ζητημάτων, ενέργειας, πολιτισμού και άλλων θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, ενώ θα συζητηθούν ο περιφερειακός ρόλος της Ελλάδος ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, με έμφαση στη Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, η προοπτική ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα αλλά και οι δυνατότητες αύξησης ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι αυτό έρχεται έπειτα από ένταση στις ελληνορωσικές σχέσεις τόσο με απέλαση διπλωματών, την ακύρωση του ταξιδιού του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα αλλά και τις καταγγελίες της ελληνικής πλευράς κατά της Ρωσίας για εμπλοκή στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

The post «Κλείδωσε» η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα