Κιλκίς: Στη φυλακή για υπεξαίρεση 700.000 ευρώ από παιδικούς σταθμούς

20:55 22/6/2016 - Πηγή: Aixmi

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά την ανακοίνωση των ποινών η τότε διευθύντρια παιδικού σταθμού του Κιλκίς και ο τότε πρόεδρος του νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών μετά την ανακοίνωση των ποινών τους από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Κρίθηκαν ένοχοι για υπεξαίρεση στην υπηρεσία. Το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές κάθειρξης 14ων ετών για το οικονομικό σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κιλκίς.

Για την ίδια υπόθεση

είχαν παραπεμφθεί σε δίκη συνολικά έξι άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης. κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 ετών, ποινή η οποία μετατράπηκε προς 5 ευρώ την ημέρα. Με κάθειρξη 5 ετών τιμωρήθηκε ένας ακόμη -πρώην- πρόεδρος των παιδικών σταθμών, που αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του Εφετείου με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. Ακόμη, ποινή φυλάκισης 30 μηνών, με 3ετή αναστολή, επιβλήθηκε σε υπάλληλο-δημοτικό ταμία, ενώ ο 6ος κατηγορούμενος -αντιπρόεδρος τότε των παιδικών σταθμών- αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών.

Η υπόθεση αφορά σε έλλειμμα ύψους 700.000 ευρώ που διαπιστώθηκε κατά την χρονική περίοδο 2007-2010 στα ταμεία των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Μεταξύ άλλων – σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα – γίνονταν πληρωμές χωρίς νόμιμα παραστατικά, εισπράξεις χωρίς έκδοση νόμιμων παραστατικών, πληρωμές όπου δεν αποδίδονταν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων, δεν τηρούνταν τα προβλεπόμενα βιβλία διαχείρισης ούτε πρακτικών στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα