Μπρένταν Κοξ: Η δολοφονία της Τζο ήταν πολιτική

19:41 22/6/2016 - Πηγή: Aixmi

«Η δολοφονία της Τζο ήταν πολιτική. Ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια σχεδιασμένη να προωθήσει την ατζέντα του μίσους εναντίον των άλλων» είπε ο Μπρένταν Κοξ μιλώντας στο «μνημόσυνο» που οργανώθηκε στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου ανήμερα των γενεθλίων της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος που σήμερα θα έκλεινε τα 42 χρόνια της.

Συνεχίζοντας τόνισε πως η Κοξ θα μπορούσε να συμβολίζει κάτι πολύ μεγαλύτερο στη χώρα αλλά και στον κόσμο ολόκληρο, κάτι που απειλείται. Φοβόταν τις συνέπειες

από μια διαιρεμένη Ευρώπη. Σιχαινόταν την ιδέα των τειχών ανάμεσα στους λαούς και ανησυχούσε για το τι δυνάμεις θα μπορούσαν να απελευθερώσουν».

Στη συγκινητική του ομιλία ο Μπρένταν Κοξ ανέφερε: «Πάνω από όλα η Τζο ήταν μητέρα. Ήταν η καλύτερη μαμά που οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει και ευχόμαστε να την είχαμε πάλι πίσω στη ζωή μας. Από την προηγούμενη Πέμπτη ο Cuillin, η Lejla και εγώ μιλάμε συνέχεια για όσα θα μας λείψουν και τις εμπειρίες που μοιραστήκαμε όλοι μαζί»

Η βουλευτής των Εργατικών η οποία υποστήριζε την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ συμμετείχε και σε εκστρατείες υπέρ της στήριξης των προσφύγων, έπεσε θύμα δολοφονίας από τον 52χρονο ακροδεξιό Τομας Μέιρ που φώναζε «Πρώτα η Βρετανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα