Κηδεύτηκε σε μεταλλικό φέρετρο στην Κρήτη ο Γερμανός καθηγητής

20:23 26/3/2020 - Πηγή: Aixmi

Στο νεκροταφείο Ηραλείου, μέσα σε μεταλλικό φέρετρο για υγειονομικούς λόγους, κηδεύτηκε ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής Φυσικής από τη Βρέμη, Andreas Hilboll, ο οποίος είχε φτάσει στην Κρήτη για να διδάξει σε πανεπιστημιακά σεμινάρια.

Όλα δείχνουν ότι είχε μολυνθεί στην πατρίδα του από κορωνοϊό. Διαγνώστηκε στην Κρήτη, νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Ηρακλείου, όπου

άφησε χθες την τελευταία του πνοή, ενώ η κατάσταση έδειχνε βελτιούμενη. Υπήρξε επιπλοκή που προκάλεσε θρόμβωση και πνευμονική εμβολή. Επιπλοκή, η οποία έχει παρουσιαστεί και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό διεθνώς.

Στη σορό του δεν έγινε νεκροψία – νεκροτομή, καθώς από το νόμο απαγορεύεται η διενέργειά της σε άνθρωπο που έχει πεθάνει από τέτοιου είδους ιούς.

«Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε να μην υπάρξει μόλυνση τόσο του περιβάλλοντος όσο και εμάς των ίδιων. Το νεκροτομείο τέθηκε σε καραντίνα μέχρι που φτάσαμε και σφραγίσαμε το νεκρό. Στη συνέχεια έγινε άμεσα η απολύμανση και επανήλθε η κανονικά», ανέφερε στο cretapost, ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών. «Πήγαμε βάση νόμου που είναι ξεκάθαρος. Απαγορεύεται ο επαναπατρισμός του. Μάλιστα, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις στις διαδικασίες της ταφής. Για παράδειγμα το μεταλλικό φέρετρο μπήκε στον τάφο αλλά δεν σκεπάστηκε με τσιμεντένιες πλάκες όπως γίνεται συνήθως. Αντιθέτως, σκεπάστηκε μόνο με χώμα», υπογράμμισε ο Νίκος Χαρούλης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως «ο συγκεκριμένος τάφος δεν θα ανοίξει σε τρία χρόνια αλλά θα πρέπει να παραμείνει κλειστός για 10 χρόνια».

The post Κηδεύτηκε σε μεταλλικό φέρετρο στην Κρήτη ο Γερμανός καθηγητής appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα