Πέτσας: 813 κλίνες στις Εντατικές-Ψέμα ότι κοστίζουν διπλά στα ιδιωτικά

16:38 26/3/2020 - Πηγή: Aixmi

«Πριν από 2 μήνες το Ε.Σ.Υ. είχε 565 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) χωρίς διαθεσιμότητα για πιθανά περιστατικά Covid-19. Σήμερα ο συνολικός αριθμός ΜΕΘ φτάνει τις 813 εκ των οποίων 695 δημόσιες και 118 ιδιωτικές».

Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στην πρώτη ενημέρωση που έκανε στους δημοσιογράφους μετά από την καραντίνα στην οποία είχε τεθεί λόγω της ασθένειας της συζύγου του. Και διέψευσε όσα ακούγονται για υπερτιμολογήσεις στις ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

«Τα όσα λέγονται ότι από 800 ευρώ η τιμή θα πάει στα 1.600 ευρώ

για κάθε ΜΕΘ είναι ψευδέστατα» είπε. «Όλοι συμφωνούμε ότι όταν γίνεται κάποια επίταξη ο ιδιώτης αποζημιώνεται από το κράτος για τη γη, τον εξοπλισμό ή τις εν γένει υπηρεσίες που προσφέρει για τους λόγους του δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την επίταξη αυτή. Επομένως, για τις κλίνες αυτές, η τιμή αποζημίωσης των ΜΕΘ εξισώθηκε με την τιμή που κοστολογεί ο ΕΟΠΥΥ τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς όταν παρέχονται ανάλογες υπηρεσίες σε πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε ότι οι συμπολίτες μας θα έχουν πρόσβαση στην αναγκαία περίθαλψη χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση για τους ίδιους. Σημειώνεται, ότι το πραγματικό κόστος μιας ΜΕΘ, με βάση τη διεθνή εμπειρία και βιβλιογραφία, ξεπερνά τα 2.000 ευρώ ημερησίως σε Ελλάδα και Ευρώπη».

«Οι κλίνες που έχουν αναπτυχθεί για την απλή νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό είναι μέχρι σήμερα 2.158. Το νοσοκομείο «Παμμακάριστος» το «ΝΙΜΤΣ», πτέρυγα στο «Αγία Βαρβάρα» και το ιδιωτικό θεραπευτήριο «ΑΤΤΙΚΑ» στην Ελευσίνα, θα νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με κορονοϊό», πρόσθεσε.

«Το υπουργείο Υγείας προχωρά σε προσλήψεις και ήδη έχουν αναλάβει υπηρεσία επιπλέον 279 γιατροί και 1.077 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Στο μεταξύ, έχουν εγκριθεί 3.285 προσλήψεις, ξεπερνώντας δηλαδή κατά 64% τον αρχικό προγραμματισμό των 2.000 προσλήψεων».

The post Πέτσας: 813 κλίνες στις Εντατικές-Ψέμα ότι κοστίζουν διπλά στα ιδιωτικά appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα