«Κεραυνός» Μοσκοβισί: 6μηνη παράταση μνημονίου χωρίς δέσμευση για το χρέος

00:00 24/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο «φρεσκοπαντρεμένος» αλλά και «μαρτυριάρης» Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, αποκάλυψε σε ευρωβουλευτές ότι η πραγματική απάντηση των δανειστών στην ελληνική πρόταση θα περιλαμβάνει απλώς εξάμηνη παράταση του μνημονίου και, μάλιστα χωρίς δεσμεύσεις για το δημόσιο χρέος.

Όπως είπε, στην παράταση αναμένεται να συμφωνήσουν θεσμοί και ελληνική κυβέρνηση και θα προβλέπεται η επέκταση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2015, χωρίς όμως να υπάρχουν

αναφορές για ελάφρυνση του χρέους, όπως ζητά η Αθήνα. Οι συζητήσεις μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων για νέο πρόγραμμα (για τα επόμενα 2 ή 3 χρόνια) θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, μόνο εφόσον υλοποιηθούν τα μέτρα που θα συμφωνηθούν τις επόμενες ώρες στις Βρυξέλλες.

Κατά τον κύριο Μοσκοβισί, στο επόμενο πρόγραμμα δεν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα, καθώς η Γερμανία -και ιδιαίτερα ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε– θέλουν οπωσδήποτε την παρουσία του.

Ο κύριος Μοσκοβισί είπε χαρακτηριστικά πως οι εταίροι υπέστησαν «σοκ» από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που κρίνει «χειρότερες» από τις προτάσεις των θεσμών, καθώς πρόκειται να προκαλέσουν μεγαλύτερη ύφεση – μεγαλύτερη ακόμα και από εκείνων του ΔΝΤ!

«Ακόμα και οι θεσμοί θέλησαν να δώσουν κάποιες ανάσες σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, κάτι που όμως απέρριψε η κυβέρνηση, επιλέγοντας την συγκεκριμένη κατεύθυνση των μέτρων», είπε με νόημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα