Κεραυνοί Βενιζέλου για Ραγκούση – Πάγκαλο

11:42 14/6/2012 - Πηγή: Aixmi

Την πόρτα εξόδου του ΠΑΣΟΚ στο Γιάννη Ραγκούση και το Θεόδωρο Πάγκαλο έδειξε χθες, με δύο συνεντεύξεις του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ (στη Σία Κοσιώνη) έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος για την αμφισβήτηση που δέχθηκε από τα δύο στελέχη, τονίζοντας με νόημα ότι «ο καθένας αξιολογεί συμπεριφορές πολιτικών στελεχών. Μία εβδομάδα ή πέντε μέρες πριν τις

εκλογές, όταν δίνουμε μια μάχη αυτού του είδους, τι πρέπει να κάνει ο καθένας. Πού πρέπει να είναι διατεταγμένος, τι πρέπει να κάνει, πώς πρέπει να φέρεται. Και, επίσης, όλοι ξέρουμε ποια διαδρομή έχει ακολουθήσει ο καθένας, ποια ευθύνη έχει, για ποιο πράγμα.»

Δεν έμεινε, όμως, μόνο εκεί. Χαρακτήρισε πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι τρεις μέρες πριν από τις εκλογές, Ραγκούσης και Πάγκαλος έδωσαν αφορμή, να γίνουν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ αντικείμενο μίας προεκλογικής συνέντευξης.
«Το θεωρώ, πραγματικά, πολύ δυσάρεστο. Και θα το λάβω πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μου, γιατί είμαι υποχρεωμένος να προστατεύσω την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου και την εντιμότητα των πολιτικών συμπεριφορών.»

Ακόμη πιο σκληρός, ειδικά με το Γιάννη Ραγκούση, έγινε στη συνέντευξή του στο protothema.gr (στον Γιάννη Αντύπα και τον Γιάννη Μακρυγιάννη), παρομοιάζοντάς τον με το γιο που σκότωσε τους γονείς του και μετά ζητά επιείκεια γιατί είναι ορφανός!
Τον κατηγόρησε, μάλιστα, για «απύθμενο πολιτικό θράσος και πολιτική ανηθικότητα».

Σε ό,τι αφορά στα λεγόμενα «βαρίδια», είπε ότι «όλοι αξιολογήθηκαν από το λαό στις 6 Μαΐου», εξαιρώντας τον Γιώργο Παπανδρέου που -όπως είπε στον Σκάι-  εκλέγεται χωρίς σταυρό ως πρώην πρωθυπουργός στην Αχαΐα.

Παραδέχθηκε, μάλιστα, ότι ίσως θα έπρεπε να έχει αφήσει κάποιους απ’ έξω, αλλά επέλεξε να αφήσει το λαό να εκφραστεί.

Δεν παρέλειψε, πάντως, να αναφερθεί και στη μετακόμιση βαριδίων προς το ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε;

«Έχουμε μια ομάδα βαριδίων που έχει μεταστεγαστεί «ολοσούμπιτη» στο ΣΥΡΙΖΑ. Στο όνομα του συντεχνιασμού, του κρατισμού, του συνθήματος «λεφτά υπάρχουν», στη χειρότερη εκδοχή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα