Κατρούγκαλος για Εκκλησία: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι δουλειά της

17:28 3/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Τη στάση της εκκλησίας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ σχολίασε ο Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας πως πρέπει πάντα να ακολουθεί το Ευαγγέλιο. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Κατέστησε σαφές ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι δουλειά της Εκκλησίας, και τόνισε πως πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Παρατήρησε μάλιστα ότι «είναι θετικό ότι ο Αρχιεπίσκοπος με την εν γένει στάση του προσπαθεί συνειδητά

να μην επιτρέψει να μετατραπεί η Εκκλησία σε κόμμα, παρά τις αντίθετες ακραίες φωνές».

Σε ότι αφορά στο ζήτημα της ταυτότητας των Σκοπίων είπε πως δεν πρέπει να δημιουργείται σύγχυση λέγοντας συγκεκριμένα πως δεν πρέπει να δημιουργείται σύγχυση με τη δική μας ιστορική ελληνική Μακεδονία, αλλά και το γειτονικό κράτος έχει, όπως όλα τα κράτη και οι λαοί, δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της ιδιοπροσωπείας του.

Γι’ αυτό το όνομα πρέπει να διακρίνει σαφώς την ιστορική ελληνική Μακεδονία από το δικό τους κράτος και να μην επιτρέπει κανένα στοιχείο αλυτρωτισμού, σύμφωνα με τον ίδιο. «Πρέπει να ξεχωρίσουμε και στο όνομα και στις μεταξύ μας σχέσεις την Ιστορία από τη γεωγραφία. Η Ιστορία είναι σαφής, δεν είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

The post Κατρούγκαλος για Εκκλησία: Η εξωτερική πολιτική δεν είναι δουλειά της appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα