Καθιστική διαμαρτυρία στην Ειδομένη: «Μέρκελ βοήθησέ μας»

16:53 3/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Καθιστική διαμαρτυρία πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, στην Ειδομένη πραγματοποίησαν το πρωί δεκάδες πρόσφυγες κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Μέρκελ βοήθησέ μας», «Ανοίξτε τα σύνορα», «Βοηθήστε τα παιδιά μας».

Από νωρίς το πρωί, περίπου 200 πρόσφυγες μαζί με τις οικογένειές τους κάθισαν πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή, αναγκάζοντας τις εμπορικές αμαξοστοιχίες να ακινητοποιηθούν.

«Θέλουμε απλά να περάσουμε», «Φύγαμε από πόλεμο και θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον», «Είμαστε μέρες εδώ και πεινάμε» έλεγαν, κρατώντας στην αγκαλιά τους μικρά παιδιά.

Διάχυτη

παντού η απελπισία στον καταυλισμό που έχει μετατραπεί σε «αποθήκη» περισσότερων από 10.000 ψυχών, οδηγεί σε συνεχείς εντάσεις που εκπορεύονται από την πολυήμερη αναμονή, σε άθλιες συνθήκες, δίπλα στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Εικόνες συνηθισμένες πλέον στον καταυλισμό, είναι οι ατελείωτες ουρές για το οτιδήποτε, αφού συρρέουν συνεχώς εκατοντάδες άτομα που φτάνουν στο σημείο.

Όσο για το «μαγικό» χαρτάκι με τη σειρά προτεραιότητας στη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη, το μεσημέρι έφτανε στο νούμερο 286 και αφορά κάθε φορά ένα γκρουπ ατόμων που μπορεί να αποτελείται από 4 έως 50 άτομα, ενώ ενδεικτικό της αργής ροής διέλευσης, είναι το γεγονός ότι σήμερα οι Έλληνες αστυνομικοί καλούσαν να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη, τους πρόσφυγες με αριθμό γκρουπ από 50-65! !

Keywords
Τυχαία Θέματα