«Καθαρή εντολή» πλειοψηφίας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

10:52 4/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Καθαρή εντολή πλειοψηφίας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Kontra Channel και στους Μάκη Κουρή και Σωτήρη Ξενάκη.

«Αυτό που ζητάμε εμείς είναι μια καθαρή εντολή πλειοψηφίας, και με συνεργασίες όπως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε με έντιμες δυνάμεις, όπως είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

στη Βουλή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθάρισε ότι «αν δεν μας δώσει την πλειοψηφία θα καταστήσει δυνατή μια συνεργασία, η οποία θα έχει τους δικούς μας προγραμματικούς όρους».

Ο κ. Τσίπρας απέκλεισε τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και τις παλιές δυνάμεις, ενώ έκανε λόγο για σχέδιο κάποιων «να βάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην γωνία, να ολοκληρώσουν το σχέδιο της παρένθεσης, ώστε να μην μπορεί να κυβερνήσει».

«Πώς να συνεργαστώ με τη Νέα Δημοκρατία όταν ο πυρήνας της πολιτικής μας και της ιδεολογίας μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετος» διερωτήθηκε.

«Να είναι και με την λαϊκή δεξιά του Καραμανλή, να είναι και με την φιλελεύθερη αντίληψη της Ντόρας, να είναι και με την ακραία δεξιά που εκφράζουν ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης, ο Μπαλτάκος, ο Σαμαράς. Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που σήμερα εκφράζει στην πολιτική ζωή του τόπου, δεν ξέρω πως θα εκτυλιχτεί αύριο, προφανώς και δεν ξέρω, αλλά σήμερα εκφράζει στην πολιτική ζωή του τόπου το παλιότερο από το παλιό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα εάν στους προγραμματικούς όρους ενδεχόμενης συνεργασίας θα μπορούσε να είναι το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «Η κυρία Γεννηματά, είχε μια αναντίστοιχη στάση με αυτή της υπόλοιπης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Έπαιρνε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας εδώ, του κυρίου Σαμαρά ή του κυρίου Μεϊμαράκη. Εάν αυτό δεν αλλάξει, δεν υπάρχει προοπτική δυνατότητας συνεργασίας. Εγώ, λοιπόν, θα χαιρόμουν πάρα πολύ αυτό να αλλάξει. Αλλά αυτό απαιτεί αυτά τα βαρίδια που αναφέρθηκα πριν να απομονωθούν».

Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλυψε επίσης ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι σύντροφοί του θα προκαλούσαν «με αποφασιστικότητα και γοργά βήματα στη συγκρότηση άλλου κόμματος και την πτώση της κυβέρνησης».

Όπως επισήμανε, την ώρα που επιχείρησαν να μας ρίξουν μέσα από την παγίδα του κ. Σόιμπλε για το Grexit και την έξοδο της χώρας από το ευρώ και δεν τα κατάφεραν, «τώρα επιχειρούν να το καταφέρουν μέσα από την απόφαση 30 και πλέον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξουν την κυβέρνηση. Και με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η παλινόρθωση του παλιού και η ολοκλήρωση του σχεδίου της “αριστερής παρένθεσης”».

Επιχειρώντας να τονίσει τα «συν» της συμφωνίας που σύναψε η Ελλάδα με τους δανειστές, προχώρησε σε συγκρίσεις λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία είχε πάρει μια αναφορά, μια ευχή σε μια συμφωνία του Eurogroup το Δεκέμβριο του 12 και η αναντιστοιχία και η ατολμία, η πλήρης παράδοσή τους φαίνεται στο γεγονός ότι μόλις επιτεύχθηκαν τα πλεονάσματα αντί να βάλουν αυτό ως κεντρικό θέμα και να πουν δεν προχωράμε αν δεν υλοποιηθεί συνέχιζαν να λεν ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση και ότι είναι βιώσιμο το χρέος. Εμείς, πήραμε δέσμευση κατηγορηματική».

Keywords
Τυχαία Θέματα