Κατερίνη: Πούλησαν βρέφος 8.000 ευρώ για υιοθεσία

13:02 2/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους για υιοθεσία από άτεκνο ζευγάρι αποκάλυψε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.

Συμμορία Βούλγαρων πούλησε ανί 8.000 ευρώ σε άτεκνο ζευγάρι ένα νεογέννητο αγοράκι, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε 39χρονος Βούλγαρος, ο οποίος εντόπισε μία 30χρονη έγκυο με οικονομικά προβλήματα στην πατρίδα της και την έπεισε να δώσει το παιδί της αμέσως μετά τη γέννησή του, αντί χρηματικού ποσού.

Συνοδευόμενη από τον 39χρονο Βούλγαρο, η έγκυος γυναίκα ταξίδεψε τον περασμένο Απρίλιο στην Πιερία, όπου, μέχρι τον τοκετό, εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα

συμπατριωτών της – σύμφωνα με τις πληροφορίες επρόκειτο για Ρομά- στο Μοσχοχώρι, έξω από την Κατερίνη. Έπειτα από δύο μήνες, στις 2 Ιουνίου, η 30χρονη γέννησε ένα αγοράκι στο νοσοκομείο της Κατερίνης και πέντε μέρες αργότερα η ίδια έλαβε εξιτήριο, επιστρέφοντας στο παραπάνω διαμέρισμα.

Ο 39χρονος μετέβη στις 9 Ιουνίου μαζί με τη μητέρα και το νεογέννητο αγοράκι στην Αθήνα, όπου συνάντησαν τους υποψήφιους Έλληνες γονείς, στους οποίους παρέδωσαν το βρέφος.

Όπως έγινε γνωστό, από το σύνολο των 8.000 ευρώ που κατέβαλε το ανδρόγυνο, η βιολογική μητέρα έλαβε ως αμοιβή 2.000 ευρώ, ενώ το ζεύγος των Βουλγάρων που τη φιλοξένησε εισέπραξε περί τα 1.350 ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα φαίνεται ότι κατέληξαν στις τσέπες του 39χρονου.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και συλλογή στοιχείων η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης ταυτοποίησε τα τέσσερα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ αυτών τον 39χρονο, τη βιολογική μητέρα και το ζευγάρι των αλλοδαπών, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και της παράβασης νομοθεσίας περί υιοθεσιών.

Ωστόσο, ακόμη αγνοούνται τα ίχνη του νεογέννητου και των νέων γονιών του. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και το συγκεκριμένο ζεύγος που αντιμετωπίζει πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, συνδεόμενες με την παράνομη υιοθεσία.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τυχόν εμπλοκή των Βουλγάρων κατηγορουμένων σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα