Κατάθεση στη δίκη της ΧΑ: Κατάλαβα τον ρατσισμό όταν μας χτυπούσαν και μας έλεγαν σκουπίδια

18:19 2/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεκάδες περιστατικά επιθέσεων μελών της Χρυσής Αυγής κατά ομοεθνών του, περιέγραψε στην δίκη της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Javed Aslam.

«Εγώ κατάλαβα τον ρατσισμό το 2010, από αυτούς που μας χτύπαγαν και μας λέγανε «σκουπίδια» και πως αυτοί ήταν καλύτεροι. Μετά, το 2011, ήρθαν και τα μαχαίρια και έμαθα τον φασισμό» τόνισε ενώ υποστήριξε ότι

συνολικά οι επιθέσεις της οργάνωσης κατά Πακιστανών σε όλη τη χώρα φθάνουν τις 300. Επίσης, όπως κατέθεσε, τα θύματα των ενεργειών αυτών είναι περίπου 900.

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας είπε στο δικαστήριο ότι οι δράστες των επιθέσεων αυτών, μετά το 2010, δρούσαν φορώντας μπλούζες της Χρυσής Αυγής. «Το δήλωναν ότι είναι Χρυσή Αυγή. Σε όλες τις περιπτώσεις έρχονταν οργανωμένοι και με σύστημα».

Αναφερόμενος στις προεκλογικές καμπάνιες της οργάνωσης, τόνισε πως «το έλεγαν ότι θα μας διώξουν γιατί είμαστε ‘σκουπίδια’, όπως το έλεγαν και στη Βουλή. Μέχρι το 2012 δεν είχε γίνει ούτε μία σύλληψη και αυτό είναι το μεγάλο μας παράπονο».

Εξέφρασε επίσης την απόλυτη πεποίθησή του πως όλες οι επιθέσεις κατά συμπατριωτών του ήταν σε γνώση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής: «Πιστεύω πως οι βουλευτές έλεγαν στα μέλη τι να κάνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα