Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Κυβέρνηση- Θεσμοί για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

18:15 2/3/2017 - Πηγή: iPop

Χωρίς να καταφέρουν να βρουν σημεία σύγκλισης Κυβέρνηση και Θεσμοί ολοκληρώθηκε η συνάντηση σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι παραμένουν οι διαφορές αναφορικά με τη διαμόρφωση του πλαισίου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Το ραντεβού με τους Θεσμούς έγινε με την παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Και οι δύο πλευρές (Κυβέρνηση και Θεσμοί) φάνηκε ότι εμμένουν στις θέσεις τους αναφορικά με το ζήτημα της διαγραφής του

του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).

Υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το πέρας του τετ-α-τετ πως «απομένουν ακόμη δύο – τρία θέματα για τα οποία χρειάζεται περισσότερη τεχνική επεξεργασία», προσθέτοντας ότι ανάμεσα σ’ αυτά είναι ο ΦΠΑ και ο ΦΜΥ.

Πλέον, τα τεχνικά κλιμάκια των δύο πλευρών αναλαμβάνουν να βρουν την «χρυσή τομή» προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομίας, το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημητρίου είχε δηλώσει αναφορικά με τη διαπραγμάτευση πως «δεν υπάρχει κάποια διαφωνία», όμως «η διαπραγμάτευση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες».

Διαβάστε ακόμα:

Τζανακόπουλος: Plan B δεν υπάρχει- Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος-Video

Photo: AP

The post Συμφώνησαν ότι διαφωνούν Κυβέρνηση- Θεσμοί για τον εξωδικαστικό μηχανισμό appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα