Καταλονία: Κρίσιμες ώρες-Όχι Ραχόι στον αποσχιστή Πουτζδεμόν

18:22 22/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Οι Kαταλανοί αυτονομιστές συνεχίζουν να χάνουν σε υποστήριξη, αλλά λιγότερο από όσο θα θέλαμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις εκλογές στην Καταλονία. Πάντως πρόσθεσε πως θα κάνει μία προσπάθεια «για να συνομιλήσει με τη νέα καταλανική κυβέρνηση», εννοώντας την ενωτική κ.Αριμάδας, που είναι επικεφαλής της λίστας των Ciudadanos.

«Το πρόσωπο με το οποίο πρέπει να συνομιλήσω

είναι αυτό που κέρδισε τις εκλογές, και αυτό είναι η κα Αριμάδας, η επικεφαλής της λίστας των Ciudadanos», είπε.

Επίσης, ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος ότι δεν θα δεχθεί οποιαδήποτε κίνηση για την παραβίαση του ισπανικού συντάγματος και απέρριψε το αίτημα του καθαιρεθέντος προέδρου της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζδεμόν να τον συναντήσει μακριά από το ισπανικό έδαφος.

Ο Πουτζδεμόν δήλωσε πρόθμος να συναντηθεί μαζί του για την επόμενη ημέρα στην Καταλονία, είτε στις Βρυξέλλες όπου έχει καταφύγει, είτε σε άλλη ευρωπαϊκή τοποθεσία, καθώς αν επιστρέψει σε ισπανικό έδαφος θα συλληφθεί λόγω έρευνας για εξέγερση, στάση και κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.

Καταλονία: Κρίσιμες ώρες-Όχι Ραχόι στον αποσχιστή Πουτζδεμόν

The post Καταλονία: Κρίσιμες ώρες-Όχι Ραχόι στον αποσχιστή Πουτζδεμόν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα