Καταδικάστηκαν πρώην στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών Καλαμαριάς για έλλειμμα 2 εκ. €

20:03 12/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Ποινές που φθάνουν την 11ετή κάθειρξη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε βάρος 3 πρώην στελεχών της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών Καλαμαριάς, για το ταμειακό έλλειμμα ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι 3 υπάλληλοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για υπεξαίρεση, απλή συνέργεια στην προηγούμενη πράξη και απιστία), ενώ δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ο

πρώτος εξ αυτών διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και τιμωρήθηκε με φυλάκιση 4 ετών (εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα), ο δεύτερος διευθυντής τιμωρήθηκε με κάθειρξη 8 ετών, ενώ στον τρίτο, ταμία, επιβλήθηκε η μεγαλύτερη ποινή, κάθειρξη 11 ετών.

Το παραπεμπτικό βούλευμα περιγράφει σωρεία φορολογικών παραβάσεων και οικονομικών ατασθαλιών που εντόπισαν οικονομικοί επιθεωρητές κατά τον διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησαν για το διάστημα 2002-06.

Μεγάλο μέρος της υπόθεσης συνδέεται με συναλλαγές για τις οποίες δεν εκδόθηκαν τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι χαρακτηριστικό, ότι για το έτος 2005, η Επιχείρηση ξόδεψε σχεδόν 370.000 ευρώ για κόλλυβα, λουλούδια, φέρετρα, εκτυπώσεις αγγελτηρίων κηδειών-μνημόσυνων κά, χωρίς να εκδοθούν τιμολόγια πληρωμής. Κατά το ίδιο έτος, η Επιχείρηση εισέπραξε 120.000 ευρώ από κηδείες, μνημόσυνα, λουλούδια, στεφάνια, κεριά κά, για τα οποία όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα