Ολα έτοιμα για τον «πόλεμο του στιλ»: στο μπάκιγχαμ η βασίλισσα λετίθια θα… κονταροχτυπηθεί με την κέιτ

20:01 12/7/2017 - Πηγή: Fimotro

Σκοπός, η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών που είναι τεταμένες από ζητήματα που αφορούν το μέλλον του Γιβραλτάρ, βρετανικού εδάφους στο νότιο άκρο της Ισπανίας, μετά το Brexit.

Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας θα μείνει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που είχε αναβληθεί δύο φορές -μια φορά εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στην Ισπανία το 2016 και μετά γιατί συνέπιπτε με τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τον Ιούνιο.

Η τριήμερη επίσκεψη, που είχε

προγραμματιστεί πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία πέρυσι για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι η πρώτη σε 31 χρόνια και πραγματοποιείται μόλις λίγους μήνες μετά την αναζωπύρωση της μακροχρόνιας διαμάχης για το Γιβραλτάρ, τον «Βράχο» που κατέλαβε το 1704 η Βρετανία, τον οποίο η Ισπανία θέλει πίσω.

Η ΕΕ και η Βρετανία πρέπει επίσης να συμφωνήσουν όσον αφορά τις εγγυήσεις για τους πολίτες της ΕΕ που ζουν στη Βρετανία και τους Βρετανούς που ζουν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Περισσότεροι από 300.000 Βρετανοί ζουν στην Ισπανία.

Οι Ισπανοί βασιλείς θα γευματίσουν στο Μπάκιγχαμ με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππος, ενώ είναι προγραμματισμένο απογευματινό τσάι στο Κλάρενς Χάουζ, την κατοικία του πρίγκιπα της Ουαλίας Ουίλιαμ, και επίσημο δείπνο.

Ο Φελίπε, που χρησιμοποίησε μια ομιλία στον ΟΗΕ για να καλέσει τη Βρετανία «να τερματίσει τον αποικιακό αναχρονισμό του Γιβραλτάρ», θα εκφωνήσει ομιλία σήμερα και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, στη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων, ενώ αύριο θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Το μέλλον του Γιβραλτάρ, με πληθυσμό 30.000 κατοίκων, αναμένεται να είναι μείζον σημείο τριβής στις συνομιλίες για το Brexit.

Η ΕΕ ενόχλησε τη Βρετανία και το Γιβραλτάρ τον Απρίλιο αναφέροντας ότι η Ισπανία έχει δικαίωμα άσκησης βέτο σχετικά με τις μελλοντικές σχέσεις που θα έχει το έδαφος αυτό με την ΕΕ, μετά το Brexit.

Η «μάχη» με την Κέιτ

Εντωμεταξύ, με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η στιλιστική αναμέτρηση ανάμεσα στην βασίλισσα της Ισπανίας Λετίθια η οποία ξεχωρίζει για το φίνο ντύσιμό της, πάντα προσεγμένο, το οποίο έχει πάντα και μια πινελιά μόδας αλλά και νεανικότητας και ξεφεύγει από το βαρύ κλασικό στιλ που συνήθως ακολουθούν οι γαλαζοαίματες και φυσικά στην Κέιτ Μίντλετον, η οποία αν και πάντα επιμένει κλασικά κάνει επιλογές που δημιουργούν με μια λέξη… παροξυσμό!

Keywords
Τυχαία Θέματα