Καστοριά: Συνέλαβε τον Μαζιώτη ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον οδηγό ταξί

14:38 11/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Ειδικός φρουρός είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε για προσωπικές ή οικονομικές διαφορές, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, τον 52χρονο οδηγό ταξί στην Καστοριά.

Ο 30χρονος δράστης υπηρετούσε στην Αθήνα ενώ το τελευταίο διάστημα βρισκόταν με απόσπαση στην Καστοριά

όπου υπηρετούσε στην ΟΠΚΕ. Μάλιστα, αναφέρεται πως είχε μετατεθεί με ειδικό καθεστώς καθώς συμμετείχε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, στην αιματηρή καταδίωξη με ανταλλαγή πυρών στο Μοναστηράκι το 2014. Φέρεται μάλιστα να είχε μετατεθεί στην Καστοριά για λόγους ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο 30χρονος φαίνεται ότι τελεί σε σύγχυση και δεν μπορεί ακόμη να δώσει ακριβή εξήγηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους σκότωσε τον 52χρονο ταξιτζή τον οποίο πυροβόλησε δύο φορές με το προσωπικό του όπλο των 45mm, το οποίο κατείχε νόμιμα, στον κρόταφο και το στήθος.

Το όπλο του εγκλήματος εντοπίστηκε στο σπίτι του ειδικού φρουρού, ενώ ο νεκρός έξω από το ταξί σε απόσταση 40-50 μέτρων, στην περιοχή της Νέας Λεύκης Καστοριάς στις 20.45 το βράδυ της Παρασκευής, ενώ η οικογένεια του τον αναζητούσε από τις 5.30 το απόγευμα. Ο 52χρονος Κοσμάς Τζέλιος, είχε καταγωγή από την Τσάκωνη Καστοριάς, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά.

Όπως αναφέρεται, μια κάμερα ασφαλείας που υπήρχε σε περίπτερο κοντά στο σημείο απ’ όπου ο 52χρονος οδηγός ταξί επιβίβασε τον 30χρονο δολοφόνο του ήταν αυτή που οδήγησε στα ίχνη του δράστη του εγκλήματος, καθώς ερευνώντας τα στοιχεία οι αστυνομικοί αναγνώρισαν τον συνάδελφό τους.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός επιβιβάστηκε στο ταξί στο κέντρο της πόλης. Το όχημα στη συνέχεια ακολούθησε τη διαδρομή μέχρι να φτάσει στην ερημική περιοχή της Λεύκης. Αφού ο 30χρονος δολοφόνησε τον οδηγό ταξί, επέστρεψε στην πόλη με τα πόδια. Στον εντοπισμό του βοήθησε το GPS του ταξί, από το οποία διαπιστώθηκε η διαδρομή της τελευταίας κούρσας, η οποία κατάληξε σε κτήμα ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου ως δράστη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Για τη χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ημεδαπού στη Λεύκη Καστοριάς, συνελήφθη 30χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Προανάκριση συνεχίζεται, διερευνώνται τα αίτια».

Σε κατάσταση σοκ η σύζυγός του δεν μπόρεσε να μιλήσει σε δημοσιογράφο του newsit που επικοινώνησε μαζί της.

Keywords
Τυχαία Θέματα