Κάρλες Πουτζντεμόν: Αισθάνομαι ήδη πρόεδρος μιας ελεύθερης χώρας

19:36 4/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Ανυποχώρητος εμφανίζεται ο επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζντεμόν.

Σε συνέντευξή του στο BBC διατύπωσε μάλιστα την πρόθεσή του να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της Καταλονίας «εντός ημερών», ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας.

O Κάρλες Πουντζεμόν μιλώντας και στη γερμανική εφημερίδα Bild δήλωσε πως αισθάνεται ήδη πρόεδρος μιας ελεύθερης χώρας αφού περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Καταλανοί ψήφισαν υπέρ της απόσχισης της περιφέρειας από την Ισπανίαю

«Αισθάνομαι

ήδη πρόεδρος μιας ελεύθερης χώρας όπου εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν μια σημαντική απόφαση» είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση στην καταλανική περιφέρεια παραμένει τεταμένη. Χθες το βράδυ 700.000 άτομα εκτιμάται ότι ξεχύθηκαν στους δρόμους της Βαρκελώνης για να διαμαρτυρηθούν για τη βία της ισπανικής αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές την ημέρα του δημοψηφίσματος, που προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου 900 ατόμων σύμφωνα με στοιχεία της καταλανικής κυβέρνησης.

Ο Χοσέ Κάλβο, ένας από τους διαδηλωτές υπέρ της καταλανικής ανεξαρτησίας έστειλε το δικό του μήνυμα στον βασιλιά Φίλιππο: «Ο βασιλιάς ξεχνά ότι εν μέρει ζει χάρη στους φόρους που πληρώνουμε στην Καταλονία. Ξεχνά τις εικόνες που είδαν όλοι, με την αστυνομική βία χωρίς καμία προηγούμενη πρόκληση από τους ανθρώπους. Επίσης ξεχνά ότι όλα αυτά συμβαίνουν επειδή εδώ πληρώνουμε τριπλούς φόρους που ταΐζουν τη μισή χώρα και τον ίδιο, ο οποίος ζει δωρεάν».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε και πάλι σήμερα την ισπανική κυβέρνηση και τις καταλανικές αρχές να αρχίσουν διάλογο για να εκτονώσουν την έντονη κατάσταση…

Mε πληροφορίες από την Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα