Καραμούζης (Eurobank): Η κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος βελτιώνεται

15:35 14/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Mιλώντας στο επενδυτικό φόρου Capital Link στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης υπογράμμισε τη βελτίωση των συνθηκών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα καθώς και στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν.

Υπογράμμισε ότι το 2016 οι ελληνικές τράπεζες επέστρεψαν σε οργανική

κερδοφορία έπειτα από έξι χρόνια απωλειών. Μάλιστα, όπως τόνισε παρατηρείται πρόοδος στους τομείς της ρευστότητας, του σχηματισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων καθώς και στον τομέα του εξορθολογισμού του κόστους.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες στην Ελλάδα, ο κ. Καραμούζης επεσήμανε τον αργό ρυθμό ανάκαμψης των καταθέσεων και επικεντρώθηκε στο ζήτημα της μείωσης του αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝΡΕs) που ανέρχονται σε 106 δισ. ευρώ η οποία απαιτεί, όπως είπε, αποτελεσματική διαχείριση του σημαντικού αποθέματος των προβλέψεων και των σχετικών εξασφαλίσεων, παρέχοντας στους πελάτες βιώσιμες μακροπρόθεσμες λύσεις,

Όπως σχολίασε, η πλήρης πρόσβαση των τραπεζών στις αγορές, η σημαντική ανάκαμψη των καταθέσεων και η επιτάχυνση της επιστροφής στην ομαλότητα συνδέονται γενικότερα από τον βαθμό βελτίωσης του μακροοικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος, και φυσικά την πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών και της αξιοπιστίας των οικονομικών πολιτικών, παράγοντες που δεν μπορούν ελέγχονται από τις τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα