Καμμένος σε Τουρκία: Δε διαφέρουμε από τους αγωνιστές του ΄21

21:18 24/3/2018 - Πηγή: Aixmi

Μήνυμα ότι οι σημερινοί Έλληνες «δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τους αγωνιστές του 1821 και το έχουμε αποδείξει σε κάθε περίοδο της ιστορίας μας», έστειλε στην Τουρκία ο υπουργός Άμυνας με την ημερήσια διαταγή του για την 25η Μαρτίου.

Ο Πάνος Καμμένος επισήμανε ότι η φετεινή 25η Μαρτίου

είναι αφιερωμένη στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, υπόθεση την οποία χαρακτήρισε ξανά ως ομηρία. «Σήμερα η σκέψη μας είναι στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας, που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης σε κατάσταση ομηρίας. Οι προσπάθειες μας προς την κατεύθυνση της άμεσης επανόδου τους στην πατρίδα συνεχίζονται και ελπίζουμε να τους έχουμε σύντομα κοντά μας. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτούς», είπε.

«Η Τουρκία παρεκκλίνει πολλές φορές από τις συνηθισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται σε μεθοριακές καταστάσεις μεταξύ γειτονικών κρατών. Αντίθετα, η χώρα μας εφαρμόζει πάντα το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, και είναι υπόδειγμα κράτους που υλοποιεί την καλή γειτονία και φιλία στην περιοχή», τόνισε.

Και κατέληξε με τα λόγια τού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη: «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις… αλλά ως μία βροχή έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας…».

.

The post Καμμένος σε Τουρκία: Δε διαφέρουμε από τους αγωνιστές του ΄21 appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα