Κακοκαιρία σαρώνει την Ευρώπη – Μία νεκρή στην Πορτογαλία

14:33 11/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Ευρώπη προκαλώντας τεράστια προβλήματα τόσο στις μεταφορές όσο και στις πτήσεις.

Πολύ δύσκολα διεξάγονται οι οδικές και σιδηροδρομικές διαδρομές στην κεντρική, κυρίως, Βρετανία καθώς το χιόνι και ο πάγος έχουν σκεπάσει τα πάντα. Αρκετά δρομολόγια τραίνου ακυρώθηκαν, όπως και πτήσεις, ενώ αναβλήθηκε και αγώνας ράγκμπι εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης. Στην Ουαλία το χιόνι φθάνει τα 28 εκατοστά ενώ σε περιφέρεια έξω από το Λονδίνο τα 12.

Στη Γερμανία ακυρώθηκαν 330 πτήσεις κι εκατοντάδες καθυστέρησαν στη Φρανκφούρτη λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και

του παγετού στους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης του γερμανικού αεροδρομίου.

Yesterday was the coldest day we've had since December 2010. Braemar saw a max day temp of -6.2C. Brrrrrr! Jo pic.twitter.com/hwXDpj7Ce5

BBC Weather (@bbcweather) December 11, 2017

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, χθες το απόγευμα το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ έμεινε κλειστό για τέσσερις ώρες.

Η Fraport απευθύνει έκκληση στους επιβάτες πρώτα να ενημερώνονται για την πτήση τους και την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια να προσέρχονται για να αποφευχθεί το χάος στα αεροδρόμια.

Όσον αφορά στη Γαλλία, η περιοχή του Πα ντε Καλαί είναι σε πορτοκαλί συναγερμό καθώς αναμένονται ισχυρότατοι άνεμοι, ενώ χθες λόγω των ανέμων φέριμποτ με 300 επιβαίνοντες περίπου, εξώκειλε χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί κάποιος.

Στο Καλαί έχουν διακοπεί τα δρομολόγια προς τη Βρετανία.

My officers just came across this while on patrol in Harlow, driver reported for Careless driving! pic.twitter.com/AhC6sVu5JT

— Matt Allsop (@InspMattAllsop) December 11, 2017

Οι σφοδροί άνεμοι προκάλεσαν πλημμύρες και ξερίζωσαν δέντρα στην Πορτογαλία όπου μετρά ήδη μία νεκρή γυναίκα από τη θεομηνία.Ένα δέντρο που ξεριζώθηκε έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο της 45χρονης η οποία έχασε τη ζωή της ενώ το όχημά της συγκρούστηκε με ένα άλλο όπου τραυματίστηκαν δύο άτομα. Έως και σήμερα άνεμοι που πνέουν με 130 χλμ/ώρα αναμένεται να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο στα κεντρικά και βόρεια της χώρας.

The post Κακοκαιρία σαρώνει την Ευρώπη – Μία νεκρή στην Πορτογαλία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα