Μουζάλας στο Der Spiegel: Στις Βρυξέλλες τα παράπονα

13:27 11/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων αλλά και για τη συμφωνία με την Τουρκία μίλησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε όσους ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα στους προσφυγικούς καταυλισμούς να διαμαρτυρηθούν στις Βρυξέλλες.

Όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό – Mακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,

ερωτώμενος εάν η Μόρια έχει προετοιμαστεί καλύτερα ενόψει του χειμώνα, συγκριτικά με πέρυσι, οπόταν πρόσφυγες πέθαναν από το κρύο, ο κ. Μουζάλας σημείωσε ότι έως τις 15 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η προετοιμασία: «Ήδη, στέλνουμε περισσότερο εξοπλισμό και τρόφιμα στον καταυλισμό. Ωστόσο, το κλειδί είναι ο αριθμός των νεοαφιχθέντων. Εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί καλά. Σκεφτόμαστε να κλείσουμε και δωμάτια ξενοδοχείων» σημείωσε ο υπουργός ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο να θρηνήσουμε νέα θύματα τόνισε ότι δεν μπορεί να το προβλέψει αυτό. «Αυτό που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτή την κατάσταση. Όλοι όσοι ανησυχούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν στις Βρυξέλλες».

The post Μουζάλας στο Der Spiegel: Στις Βρυξέλλες τα παράπονα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα