Και 130 Έλληνες στα Paradise Papers – Παγκόσμιος σάλος με τις αποκαλύψεις

10:10 6/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Πλούτο 8 τρισ. ευρώ έκρυβαν ισχυρές προσωπικότητες σε φορολογικούς παραδείσους και offshore επενδύσεις, γλυτώνοντας φόρους σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται σε 13,5 εκατ. έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Τα Paradise Papers δεν αναφέρονται ε φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά κυρίως σε σχήματα που βρίσκονται στο όριο της νομιμότητας και χρηματικά ποσά που διέφυγαν μέσα από τα κενά του διεθνούς φορολογικού συστήματος.

Στις λίστες περιλαμβάνονται περισσότερα από 130 ονόματα ελληνικού ενδιαφέροντος και αφορούν πρόσωπα που συνδέονται με πολιτικούς αλλά και μεγάλος αριθμός εφοπλιστών, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν τις offshore για τον στόλο τους καθώς και να μειώσουν τα φορολογικά τους βάρη.

Στα Paradise Papers περιλαμβάνονται και off shore εταιρείες που έλαβαν δάνεια από ελληνικές τράπεζες και στέλεχος τράπεζας που μετείχε σε offshore fund, αλλά και Ελληνες που έχουν απασχολήσει τις Αρχές για φορολογικές και άλλες υποθέσεις τους.

Επίσης, εντοπίζονται 252 καταχωρίσεις διευθύνσεων επικοινωνίας στην Ελλάδα. Συνολικά 6.000 έγγραφα περιέχουν τη λέξη «Ελλάδα» σε 13 φορολογικούς παραδείσους.

Η πλειονότητα των διευθύνσεων, οι οποίες είναι διευθύνσεις επικοινωνίας ατόμων που συνδέονται με offshore εταιρείες, εντοπίζονται, όπως αναφέρει το «Εθνος», γεωγραφικά στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Στη λίστα των αποκαλύψεων βρίσκονται συνολικά 120 πολιτικοί από 50 χώρες, ενώ στο σκάνδαλο εμπλέκονται η βασίλισσα Ελισάβετ της Μ. Βρετανίας, η Siemens αλλά και οι ισχυροί άνδρες των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

The post Και 130 Έλληνες στα Paradise Papers – Παγκόσμιος σάλος με τις αποκαλύψεις appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα