Ιβάν Σαββίδης: Τα σχέδιά του για Epsilon, Mega και Έθνος -Ο ρόλος του Δημ. Μάρη

14:10 23/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Με μεθοδικότητα οργανώνει ο Ιβάν Σαββίδης τη συμμετοχή του στα ΜΜΕ, δείχνοντας ότι ο ίδιος και το επιτελείο του θα δώσουν προτεραιότητα στις τηλεοπτικές συμμετοχές του, ενώ τη διοίκηση των εφημερίδων που απέκτησε πρόσφατα, την παραχωρεί στο έμπειρο δυναμικό του Δημήτρη Μάρη, ιδιοκτήτη της 24media.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ θα δώσει πρώτο λόγο

στον σύμβουλό του και άξιο δημοσιογράφο της Θεσσαλονίκης, Νούλη Χατζηδημητρίου, ο οποίος ήταν επί χρόνια διευθυντής της εφημερίδας Αγγελιοφόρος (ιδιοκτησίας Λαμπράκη – Μπόμπολα – Μπακατσέλου). Στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος του Epsilon, το οποίο θα βγει στον τηλεοπτικό αέρα την 1η Ιανουαρίου 2018 και θα είναι κατά βάση ενημερωτικού χαρακτήρα, θα συμμετάσχει εταιρεία Βρετανών συμβούλων.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου ο σταθμός θα «τρέξει» με βάση τον σχεδιασμό -που είχε γίνει επί ιδιοκτησίας Φίλιππου Βρυώνη– και περιλαμβάνει Survival, εκπομπές Μένου Φουρθιώτη κλπ.

Τι θα γίνει με το Έθνος και την Ημερησία, που αγόρασε από τον Φώτη Μπόμπολα έναντι 3,5 εκατομ ευρώ; Ο Δημήτρης Μάρης φαίνεται ότι σχεδιάζει την επανακυκλοφορία του Έθνους της Κυριακής μέσα στον Σεπτέμβριο, σε πρώτη φάση. Από την πορεία του θα εξαρτηθεί και ο χρόνος επανέκδοσης του καθημερινού Έθνους.

Κεντρικό ρόλο διαδραματίζει ο ικανότατος Στέφανος Τζανάκης, επί χρόνια διευθυντής σύνταξης στα ΝΕΑ και στέλεχος των εφημερίδων Μπόμπολα, που έχει ενταχθεί στα 24media. Για τη θέση του διευθυντή του Έθνους πιθανότατα προορίζεται ο Μάνος Χωριανόπουλος, που έχει επιτυχημένη πορεία στο news247.gr.

Τι θα κάνει ο Ιβάν Σαββίδης με το Mega, στο οποίο διατηρεί το 19,63% των μετοχών; Δεν φαίνεται να βιάζεται να λάβει οριστική απόφαση. Ήδη η παρουσία εκπροσώπου του στη Γενική Συνέλευση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, την περασμένη εβδομάδα, διέψευσε εμπράκτως τα φληναφήματα ότι πούλησε το μερίδιό του στον Δημήτρη Μελισσανίδη ή στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δεν είναι τυχαίο ότι πρότεινε στη Γενική Συνέλευση να αποφασιστεί επί τόπου Αύξηση Μετοχικού Μετοχικού Κεφαλαίου 25 εκατομ ευρώ -πρόταση που απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους του ομίλου Βαρδινογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς δεν είχαν τέτοια εξουσιοδότηση.

Θα διατηρήσει και το σύνολο του Epsilon και το ποσοστό του στο Mega; Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή τη στιγμή. Πρώτα θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και μετά θα κρίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα