Ιστορικό χαμηλό για τη Μέρκελ – Άνοδος για το ακροδεξιό AfD

11:38 3/8/2018 - Πηγή: Aixmi

Το προσφυγικό έχει κοστίσει σε δημοφιλία την Άνγκελα Μέρκελ καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα, το κόμμα της, CDU/CSU, καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό, σε αντίθεση με το ακροδεξιό, ευρωσκεπτικιστικό και ξενοφοβικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) που καταγράφει νέο ιστορικό υψηλό.

Σύμφωνσ με τη δημοσκόπηση DeutschlandTrend από την Infratest

Dimap για λογαριασμό του ARD, το ποσοστό των CDU/CSU υποχώρησε στο 29%, δηλαδή κατά μία μονάδα από τις αρχές Ιουλίου.

Το AfD κατέγραψε άνοδο μίας μονάδας και ανέβηκε στο 17%. Σημειώνεται ότι στις εκλογές τον Σεπτέμβριο η Χριστιανοκοινωνική Ένωση είχε συγκεντρώσει το 32,9% των ψήφων, ενώ το AfD αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη συγκεντρώνοντας 12.6% και εκλέγοντας μέλη του στην Μπούντεσταγκ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) είχαν συγκεντρώσει μόλις το 20,5%.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του ARD, το SPD συγκεντρώνει το 18%. Το ποσοστό της Αριστεράς (Die Linke) παρέμεινε αμετάβλητο στο 9%, αυτό των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) υποχώρησε μία μονάδα στο 7% και αυτό των Πρασίνων αυξήθηκε μία μονάδα, στο 15%.

Οι δύο πολιτικοί του SPD, ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας και ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς είναι οι δύο δημοφιλέστεροι στη χώρα, ενώ η Μέρκελ κατατάσσεται τρίτη.

The post Ιστορικό χαμηλό για τη Μέρκελ – Άνοδος για το ακροδεξιό AfD appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα