Ηφαίστειο η Προανακριτική -2 κακουργήματα για Παπακωνσταντίνου‏

21:20 4/7/2013 - Πηγή: Aixmi

Για δυο κακουργήματα (νόθευση της λίστας Λαγκάρντ) και απιστία προς την υπηρεσία, καθώς και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, παραπέμπουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο Δικαστικό Συμβούλιο και, δι` αυτού, στο Ειδικό Δικαστήριο οι βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με κοινό τους πόρισμα, στο οποίο τονίζουν ότι τα αδικήματα αυτά δεν έχουν παραγραφεί.

Η τελευταία συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής διεξήχθη σε εκρηκτικό κλίμα, με τους βουλευτές του

Σύριζα και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να καταγγέλλουν ότι ο πρόεδρος Χρήστο Μαρκογιαννάκη δεν τους έδωσε να διαβάσουν το πόρισμα της πλειοψηφίας.

— «Η χούντα ξαναήρθε. Ούτε η χούντα δεν τα έκανε αυτά», φώναζε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να της απαντήσει σε άπταιστα ‘γαλλικά’ ύφος ο Παναγιώτης Ρήγας «Άντε από δω βρε νούμερο»…

— «Δεν είναι δικό σου παραμάγαζο η Επιτροπή», είπε στον Μαρκογιαννάκη ο (επίσης βουλευτής του Σύριζα) Θόδωρος Δρίτσας, στον οποίο απάντησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου «Δικό σου πόρισμα έχεις; Πού είναι»;

Κωνσταντοπούλου και Δρίτσας είπαν στην υπάλληλο της Βουλής που είχε το πόρισμα να τους δώσει, αλλά παρενέβη ο Παναγιώτης Ρήγας και φώναξε «Απειλείτε και τους υπαλλήλους της Βουλής τώρα; Ντροπή σας»!

Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος ήταν σφόδρα επικριτικός προς τον πρόεδρο. «Η χούντα τουλάχιστον σεβόταν τον εαυτό της. Δεν τα έκανε τόσο προκλητικά».

Πόρισμα κατέθεσε το ΚΚΕ, στο οποίο καταλογίζει τα ίδια τρία αδικήματα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Πόρισμα, τέλος, κατέθεσε και η Χρυσή Αυγή, στο οποίο καταλογίζει ευθύνες και στους τρεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα