Ιερέας δεν βαφτίζει μωρό γιατί οι πυρόπληκτοι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν

15:36 30/7/2018 - Πηγή: Aixmi

Ιερέας σε ιερό ναό της Ραφήνας αρνείται να τελέσει προγραμματισμένη βάφτιση επειδή η οικογένεια του μωρού αδυνατεί να πληρώσει την εκκλησία, αφού έχασε τα πάντα στις φλόγες, όπως καταγγέλλει εθελόντρια σε ανάρτησή της στο Facebook, προκαλώντας οργή για την αναλγησία της εκκλησίας.

Αναλυτικά η ανάρτηση της εθελόντριας έχει ως εξής:
ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΤΟΥΣ στις 24/7 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΡΑΦΗΝΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΦΤΊΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ.

Στις 29 Ιουλίου

πρόκειται να βαπτιστεί ένα αγοράκι στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Περιβολάκια Ραφήνας.

Δυστυχώς η οικογένεια του μικρού (γονείς, θείοι, παππούδες) που μένανε όλοι μαζί, έχασαν το μόνιμο σπίτι τους, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στα Σκουφέικα Ραφήνας.

Η γιαγιά του πήγε και ενημέρωσε τον πάτερ Χ. (Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Περιβολάκια Ραφήνας) ότι δεν έχουν χρήματα ούτε για σιτιση-ένδυση και δεν μπορούνε να πληρώσουν την εκκλησία για την ήδη από καιρό προγραμματισμένη βάπτιση του εγγονού της, καθώς έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα στις φωτιές. Ο πάτερ Χ., λοιπόν, ήταν ανένδοτος και της είπε να δώσει τα χρήματα η νονά. Μόλις τον ενημέρωσε ότι νονά θα είναι η θεία του παιδιού και ότι και εκείνη μαζί τους έμενε στο ίδιο σπίτι που κάηκε, της είπε να απευθυνθεί στον Δήμο, ώστε να της δώσει χρήματα και να τους τα δώσει για τη βάπτιση του εγγονού της ώστε «να πληρωθούν οι ψαλτες», όπως είπε!!!

Η γυναίκα βρέθηκε σε δύσκολη θέση και έτυχε να μιλήσει στις 28/7 το μεσημέρι σε μια κυρία που δουλεύει σε σούπερ μάρκετ της Ραφήνας (Γαλαξίας) και να της εξιστορήσει όλα όσα συνέβησαν.

Ας βρεθεί κάποιος πιο δυνατός από μένα, για να βοηθήσει την κατάσταση. Μαζί με εναν ακόμα εθελοντή πήγαμε και βρήκαμε την υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, αφού μας ενημέρωσε για το γεγονός αυτό μια γυναίκα νωρίτερα που βρέθηκε μπροστά στη συζήτηση στο σούπερ μάρκετ κατά την καταγραφή ζημιών που κάναμε σε σπίτια στη Ραφήνα, ως εθελοντες.

Κι επειδή η κοπέλα δέχθηκε επίθεση από ορισμένους για όσα «τόλμησε» να γράψει επανήλθε με νεότερη ανάρτηση και απαντά στα σχόλια που της έκαναν.
Έγραψε:

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ:

Με πολύ μεγάλη μου λύπη διαπίστωσα ότι η καταγγελία που έκανα σχετικά με τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Περιβολάκι Ραφήνας πήρε μια εξέλιξη που ούτε περίμενα, κυρίως όμως, ούτε επιθυμούσα, και γι αυτό θα ήθελα να δώσω ορισμένες εξηγήσεις. Δεν είχα σκοπό ούτε να συκοφαντήσω κανέναν ούτε να εκθέσω έναν ιερέα που ούτε καν γνωρίζω. Αντίθετα, το μόνο που ήθελα ήταν να υπάρξει μια λύση στο περιστατικό, το οποίο πιστεύω ότι ήταν αληθινό. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, βρισκόμουν χθες στην Ραφήνα, ως εθελόντρια της ομάδας Work in Greece, προκειμένου να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή. Η εν λόγω οργάνωση μας ανέθεσε να κάνουμε καταγραφή των ζημιών για λογαριασμό της ενορίας του Ι.Ν. Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας, πράγμα για το οποίο ενημερώναμε όποιον άνθρωπο ή οικογένεια του οποίου το σπίτι ελέγχαμε για ζημιές. Η πρώτη κυρία που μας μίλησε για το περιστατικό το έκανε θεωρώντας ακριβώς ότι έχουμε σχέση με την ενορία και γενικά την Εκκλησία και ίσως θα μπορούσαμε να μεσολαβήσουμε και να βοηθήσουμε με κάποιο τρόπο. Το ίδιο συνέβη και με την εργαζόμενη στο σουπερμάρκετ και καμία από τις δύο δεν είχε λόγο να μας πει ψέμματα ή να παραποιήσει σκόπιμα τα γεγονότα. Κάτι που ίσως δεν σκέφτονται όσοι έσπευσαν να με κατηγορήσουν για ψέμματα και συκοφαντίες είναι ότι εκείνη τη δεδομένη στιγμή, ως εθελοντές που πιεζόμαστε από το χρόνο κι από τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που προσπαθούμε να συντρέξουμε, δεν είχαμε ούτε τα μέσα ούτε την πολυτέλεια του χρόνου να ψάξουμε να βρούμε την οικογένεια στην οποία αφορούσε το περιστατικό, για να μην αναφέρθώ βέβαια στο ότι, ακόμα κι αν βρίσκαμε τα ονόματά τους ή τα τηλέφωνά τους, ο εντοπισμός σε αυτόν τον πανικό είναι εξαιρετικά δύσκολος, όταν οι περισσότεροι είτε δεν έχουν καν κινητά είτε φιλοξενούνται. Ο σκοπός της κοινοποίησής μου ήταν μόνο να μπορέσει κάποιος ίσως πιο έμπειρος από εμένα να βοηθήσει την εν λόγω οικογένεια κι ο μόνος τρόπος που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή ήταν τα κοινωνικά δίκτυα κι δύο blogs που προσωπικά θεωρώ έγκυρα. Αν πραγματικά ήθελα να διασύρω την Εκκλησία, θα το είχα κάνει λέγοντας ανακρίβειες σε δημοσιογράφους που όλη μέρα σήμερα προσπαθούν να με προσεγγίσουν για να τους μιλήσω για το συμβάν. Το θέμα όμως δεν είναι να δωθεί τροφή στα κανάλια αλλά να μπορέσουμε αλληλέγγυοι να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Υ.Γ. Δεν θα καταλάβω ποτέ τους ανθρώπους που μπαίνουν σε δημόσια ποστ και βρίζουν άτομα που δεν γνωρίζουν, κατηγορώντας τους για συκοφαντίες και διασυρμούς. Επειδή εκείνος που λέει την αλήθεια δεν φοβάται τον αντίλογο, ούτε κρύβει τίποτα, δεν πρόκειται να σβήσω τα όσα υβριστικά έχουν γραφτεί κάτω απ την προηγούμενη ανάρτησή μου αλλά δεν πρόκειται να αφήσω να μαζετούν κι άλλα σχόλια.

The post Ιερέας δεν βαφτίζει μωρό γιατί οι πυρόπληκτοι γονείς δεν έχουν να πληρώσουν appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα