Ιανός: Συμπεράσματα για ένα ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση

13:12 4/2/2015 - Πηγή: Aixmi


Σήμερα Τετάρτη θα γίνει η …επίσημη, δημόσια, »πρώτη» του υπερ-υπουργού Οικονομίας , Υποδομών Ναυτιλίας , Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη: Σε ένα ιδιόμορφο »ντιμπέιτ» στον Ιανό ( οδός Σταδίου, 6 μμ.), παρουσιάζοντας ένα βιβλίο με προτάσεις για ένα Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την κρίση και την Ανάπτυξη, μαζί με εκπροσώπους κόμματων κλπ.Αυτό που δεν έγινε προεκλογικά, θα γίνει σήμερα με όλες οι πολιτικές δυνάμεις παρούσες- με τον ένα ή τον άλλο τρόπο! Και το ζητούμενο του »ντιμπέιτ» δεν θα είναι να …αντιπαρατεθούν, όπως ίσως προδιαθέτει το …σχήμα του πάνελ, αλλά να προσεγγίσουν αυτό το Εθνικό
Σχέδιο που προέκυψε με την συμμετοχή και ειδικών και της κοινωνίας!Πρόκειται για την παρουσίαση του βιβλίου με τα συμπεράσματα ενός διεθνούς επιστημονικού Συνεδρίου που έγινε με την συμμετοχή και εκπρόσωπων των ερευνητικών ινστιτούτων (think-tank) όλων των πολιτικών δυνάμεων πριν μερικούς μήνες υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Ο Γιώργος Σταθάκης θα παρουσιάσει, λοιπόν, μαζί με εκπροσώπους απ” όλο το πολιτικό φάσμα, το βιβλίο με τα συμπεράσματα μιας διαβούλευσης μηνών κομματικών, επιστημόνων και κοινωνικών φορέων, και τις 30 προτάσεις που κατέληξαν!Μαζί του στο πάνελ η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, προέδρος του Ινστιτούτου Κων. Καραμανλής , ο συνταγματολόγος Κώστας Μποτόπουλος αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο Χρήστος Κατσιούλης εκπρόσωπος στην Ελλάδα του γερμανικού Ιδρύματος Friedrich Ebert, και – από τους οργανωτές – ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Μελετών (ΙΜΜ) και ο ομότιμος καθηγητής Στέργιος Μπαμπανάσης πρόεδρος του ΔΣ του ΙΜΜ.

Η διαμόρφωση από κοινού ενός εθνικού σχεδίου για την έξοδο από την κρίση και την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας, από τις πολιτικές δυνάμεις, με τη συμμετοχή της κοινωνίας, είναι ένας στόχος που μοιάζει πολύ καλός για να γίνει αληθινός και πάντως φαντάζει μακρινός. Σε πείσμα όμως της καθημερινής εικόνας αντιπαράθεσης η οποία διαμορφώνεται στα ΜΜΕ, υπάρχουν «ρομαντικοί» οι οποίοι δουλεύουν αθόρυβα εδώ και χρόνια για μια συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών, δίνονται τώρα στο ευρύ κοινό, αφού πρώτα έχουν κοινοποιηθεί θεσμικά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Έχουν τη μορφή ενός βιβλίου με τον τίτλο: «Από την κρίση στην ανάπτυξη», που περιλαμβάνει τα συμπεράσματα, αλλά και σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν από τον Απρίλιο του 2014 έως σήμερα, από διακεκριμένους επιστήμονες ερευνητές, από εκπροσώπους των κομμάτων της Βουλής και των ερευνητικών ινστιτούτων, δεξαμενών σκέψης (think-tank) που εργάζονται γι αυτά, προετοιμάζοντας και τεκμηριώνοντας την πολιτική τους και το πρόγραμμά τους.

Η παρουσίαση του βιβλίου γίνεται την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 στις 18:00 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, (Σταδίου 24)

Keywords
Τυχαία Θέματα