Η Ζωή με το όπλο παρά πόδα για Τσίπρα και συμφωνία

16:58 17/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Κίνηση να κατευνάσει την οργή που έχει σωρευτεί εναντίον της στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με συνέντευξη στην οποία κυριάρχησαν οι «νομιμόφρονες» προς τον Σύριζα τόνοι. Οι διατυπώσεις που χρησιμοποίησε, ωστόσο, δεν άφησαν περιθώρια παρερμηνείας για τις προθέσεις της. Βρίσκεται με το όπλο παρά πόδα εν αναμονή της όποιας συμφωνίας.

«Η αξίωση να επιβληθούν πολιτικές που παραβιάζουν μία τόσο νωπή εντολή και η αξίωση να παραταθεί

ένα τετελεσμένο και διακεκομένο καθεστώς που ήταν το μνημόνιο, αυτή η αξίωση είναι βαθιά αντιδημοκρατική. Έχω αμέριστη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό. Αποκλείεται να κάνει συμφωνία που θα υπονομεύει τη δημοκρατία. Οτιδήποτε άλλο είναι σεναριολογία εκτός πραγματικότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά, χαράζοντας τη δική της «κόκκινη» γραμμή απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Εντυπωσιακός ήταν και ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε τη συζήτηση για τις διαφωνίες με την απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου -συμφωνία τεχνικής παράτασης του προηγούμενου μνημονίου.

«Δεν έχει καμιά θεσμική υπόσταση η συμφωνία αυτή», είπε. «Περιέχει απλώς τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης, είναι άστοχο να αναφερόμαστε στην 20η Φεβρουαρίου όταν είμαστε τρεις μήνες μετά».

Τέλος, φρόντισε να αποδομήσει πλήρως την παλαιότερη θέση του Σύριζα για άμεση κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο.

«Το με ένα άρθρο με ένα νόμο δεν μπορεί να γίνει», επισήμανε. «Επρόκειτο για σχήμα λόγου, το οποίο είχε ειπωθεί για να καταδείξει την βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά να φέρει με ένα άρθρο εκατοντάδες νόμους με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Να είμαστε σαφείς: Προφανώς η κατάργηση του μνημονίου προϋποθέτει πολλαπλά νομοθετήματα και για αυτό που λέτε ότι δεν έχει γίνει αυτό, να πω ότι έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, παρόλο που η κυβέρνηση δεν είναι απερίσπαστη»

H πρόεδρος της Βουλής μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Τάκη Χατζή στον Σκάι.

Keywords
Τυχαία Θέματα