Η Τουρκία απαντά με σειρά NAVTEX – «Κρύβει» το Καστελόριζο

13:24 28/11/2018 - Πηγή: Aixmi

Κλιμακώνει την ένταση η Τουρκία καθώς μετά την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ως απάντηση στις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν, εξέδωσε Navtex που αφορά «υποβρύχιες ασκήσεις» από 28 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε μία προσπάθεια να κλιμακώσουν και άλλο την ένταση.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «Καθημερινή» η Υδρογραφική Υπηρεσία Αττάλειας εξέδωσε σειρά από NAVTEX με τις οποίες προαναγγέλλονται ναυτικές ασκήσεις σε μια περιοχή που περικλείει το Καστελόριζο.

Στην ουσία δεσμεύονται πέντε περιοχές όσες και οι NAVTEX, από το ύψος

της Φετιγιέ, φθάνουν στα νότια ως το ύψος της Κάσου και από εκεί ανατολικά μέχρι μια νοητή γραμμή που φθάνει νότια της Αττάλειας.

Επί της ουσίας οι NAVTEX απεικονίζουν τις τουρκικές διεκδικήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς αποκόπτουν το νησιωτικό σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο) από τα Δωδεκάνησα και διακόπτουν αυτό που η Ελλάδα θεωρεί ανατολικό άκρο της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

The post Η Τουρκία απαντά με σειρά NAVTEX – «Κρύβει» το Καστελόριζο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα