Η Τουρκάλα Λεπέν έτοιμη να κοντράρει τον Ερντογάν στις εκλογές

17:33 22/4/2018 - Πηγή: Aixmi

Ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές τού Ιουνίου στην Τουρκία το ακροδεξιό «Καλό κόμμα» τής Μεράλ Ακσενέρ, την οποία πολλοί αποκαλούν Τουρκάλα Μαρίν Λεπέν.

Πολιτικοί παρατηρητές στην Άγκυρα ανέφεραν τις προηγούμενες μέρες πως ο Ταγίπ Ερντογάν επέσπευσε κατά ενάμισι χρόνο τις εκλογές, ακριβώς για να μην μπορέσει το «Καλό κόμμα» να συμμετάσχει. Ωστόσο, το

Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας φαίνεται να τού δίνει πράσινο φως.

Η Μεράλ Ακσενέρ προέρχεται από την ακραία πτέρυγα των υπερεθνικιστών «Γκρίζων Λύκων» και έχει, πλέον, αυτονομηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλευρό της μπορεί να ταχθούν περίπου 15 βουλευτές τού κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος τής αντιπολίτευσης, ώστε να σχημστιστεί κοινοβουλευτική ομάδα 20 βουλευτών -γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να μετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Αν, τελικά, τής επιτραπεί να διεκδικήσει τη λαϊκή ψήφο, ίσως «στριμωχτεί» εκλογικά ο Ταγίπ Ερντογάν και ο σύμμαχός του ηγέτης των Γκρίζων Λύκων, Μπαχτσελί.

Η Τουρκάλα Λεπέν έτοιμη να κοντράρει τον Ερντογάν στις εκλογές

The post Η Τουρκάλα Λεπέν έτοιμη να κοντράρει τον Ερντογάν στις εκλογές appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα