Η θερμή χειραψία Μέρκελ με Ιβάνκα-Τα γιουχαΐσματα από το ακροατήριο όταν ανέφερε τον πατέρα της

19:26 25/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Με έντονες αποδοκιμασίες «υποδέχτηκαν» γυναίκες την κόρη του Ντόναλντ Τραμπ, Ιβάνκα, όταν κατά την ομιλία της στη Σύνοδο Κορυφής των Γυναικών W20 στο Βερολίνο παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ και της Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε στον πατέρα της και στην εκρτίμηση που τρέφει για τις γυναίκες. Στα στιγμιότυπα της εκδήλωσης η θερμή χειραψία που αντήλλαξε με την Άνγκελα Μέρκελ μόλις ένα μήνα μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου

στις ΗΠΑ και το σνομπάρισμα από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ιβάνκα Τραμπ πρωτότοκη κόρη του Ντόναλντ Τραμπ είχε δεχθεί πρόσκληση από την Άνγκελα Μέρκελ να παρευρεθεί στη Σύνοδο αυτή. Στη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα την επιχειρηματικότητα των γυναικών στην οποία συμμετείχε η κα Μέρκελ, όπως και η βασίλισσα Maxima των Κάτω Χωρών, η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Chrystia Freeland και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, αναφέρθηκε στον πατέρα της και προσπάθησε να υποστηρίξει την πολιτική του λέγοντας πως είναι περήφανη γι αυτόν.

«Καθώς είμαι η κόρη (του Ντόναλντ Τραμπ) μπορώ να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζοντας ότι εκείνος με ενθάρρυνε και μου επέτρεψε να αξιοποιήσω τις δυνατότητές μου» σημείωσε η 35χρονη.

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο σε όσα εγώ μπορούσα να επιτύχω με επιμονή και πείσμα (…) Δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ των αδελφών μου και εμένα» τόνισε η κόρη του και πως «γνωρίζω από την προσωπική μου πείρα (…) ότι οι χιλιάδες γυναίκες που εργάστηκαν μαζί και για τον πατέρα μου εδώ και δεκαετίες (…) επιβεβαιώνουν την πίστη του και την σταθερή του πεποίθηση για τις δυνατότητες που έχουν οι γυναίκες και την ικανότητά τους να κάνουν τη δουλειά όπως οποιοσδήποτε άνδρας», υπογράμμισε η ίδια.
Έντονη υπήρξε η αντίδραση των γυναικών στο ακροατήριο που άρχισαν τα γιουχαϊσματα.
Η συντονίστρια, αρχισυντάκτρια του ομίλου WirtschaftsWoche Miriam Meckel, τη διέκοψε λέγοντας της: «Θα ακούτε την αντίδραση από το κοινό, γι’αυτό πρέπει να αναφερθώ σε ένα ακόμα σημείο. Η στάση του απέναντι στις γυναίκες, ο πατέρας σου έχει δημοσίως εκφραστεί για τις γυναίκες με κάποιο τρόπο όπου μας κάνει να αμφισβητούμε αν στηρίζει τις γυναίκες… τα πράγματα αλλάζουν; Ποιο είναι το σχόλιό σας για αυτό;»
«Έχω σίγουρα ακούσει σχετική κριτική από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αυτό διαιωνίζεται» απάντησε η Ιβάνκα.
Επιπλέον, η Meckel, ρώτησε την Ιβάνκα ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της στη διοίκηση του πατέρα της.
«Είσαι η πρώτη κόρη στις Ηνωμένες Πολιτείες, και είσαι επίσης βοηθός του προέδρου», είπε η Meckel.
Εκείνη απέφυγε όμως να απαντήσει λέγοντας μόνο πως στηρίζει την ενίσχυση των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα