Η «θεά» Αννίτα Έκμπεργκ έσβησε πάμφτωχη στα 83 της

10:22 12/1/2015 - Πηγή: Aixmi

Η γυναίκα που χάρισε στον κινηματογράφο μια από τις πιο εμβληματικές σκηνές του, το μπάνιο στην περίφημη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης, η καλλονή που μετέτρεψε με τους έρωτές της τους φωτογράφους σε παπαράτσι, έφυγε από τη ζωή στα 83 της ξεχασμένη και πάμφτωχη.

Η Σουηδέζα Ανίτα Έκμπεργκ, μία από τις μούσες του Φεντερίκο Φελίνι, που πρωταγωνίστησε με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι στη μυθική ταινία «La Dolce Vita» (1960). Ο ρόλος της σε εκείνη την ταινία την ανέδειξε σε παγκόσμιο sex symbol, και η σκηνή με το στραπλες φόρεμα στη Φοντάνα

ντι Τρέβι την έκανε να περάσει στην αθανασία.

Γεννημένη στο Μάλμε το 1931, κατέκτησε το 1951 τον τίτλο της Μις Σουηδία, ταξίδεψε στην Αμερική και στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία, όπου συνάντησε τον «μάγο» της σκηνοθεσίας Φρεντερίκο Φελίνι.
Της έδωσε το ρόλο της Σύλβια Ρανκ στο La Dolce Vita, και μετά από αυτόν έζησε με τους φωτογράφους να την κυνηγάνε σε κάθε βήμα της. Έτσι, δημιουργήθηκε ο όρος «παπαράτσο», καθώς βρισκόταν συνεχώς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τα ειδύλλια με κορυφαίους άνδρες του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων, ο Έρολ Φλιν, ο Γιουλ Μπρίνερ και ο Φρανκ Σινάτρα…

Εκτός από το La Dolce Vita, η Εκμπεργκ έπαιξε σε κωμωδίες του Μπομπ Χόουπ, όπως το Paris Holiday (1957) και το Call Me Bwana (1963). Αλλοι ρόλοι της ήταν στις ταινίες Alley Blood (1955), Hollywood or Bust (1956) και το ιστορικό έπος War and Peace (1956).

Keywords
Τυχαία Θέματα