Η Θάνου εκφοβίζει τους δικαστές-Καταπέλτης ο γραμματέας των δικαστών

12:57 23/2/2018 - Πηγή: Aixmi

«Η κυρία Θάνου είναι η τελευταία που μπορεί να μιλάει αν είναι νόμιμη η σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου, γιατί κάνουμε σκέψεις τι ολομέλεια συγκάλεσε για να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης των δικαστών. Δεν μπορεί να εκφοβίζει τους δικαστές».

Καταπέλτης είναι ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Νίκος Σαλάτας για τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού και πρώην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η οποία ζήτησε να μην περάσει η υπόθεση Novartis σε ειδικό εφέτη ανακριτή,

αλλά να μείνει στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Θέμα 104,6 ο κ. Σαλάτας χαρακτήρισε «θεσμικά ανεπίτρεπτη» την παρέμβασή της και υπογράμμισε ότι η δήλωσή της περιέχει και μια απειλή «όταν λέει ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη».

«Αν αυτή η υπόθεση δεν πάει στο Εφετείο, ποια θα πάει; Γιατί έχουν τέτοια ανησυχία; Είναι εκμαυλισμένοι οι 350 δικαστές του Εφετείου Αθηνών; Αυτό θέλουν να πούνε; Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη και στους δικαστές του πρώτου βαθμού όμως οι δικαστές που είναι στο εφετείο είναι από 20-35 χρόνα δικαστές, έχουν άλλη εμπειρία, έχουν δικάσει πολλές υποθέσεις. Αν αδρανήσει η διοίκηση μπορούν 20 δικαστές του εφετείου με τις ανάλογες υπογραφές να κινήσουν διαδικασία σύγκλησης της ολομέλειας του Εφετείου. Είναι πραξικόπημα αυτό; Πλήττεται το κύρος της δικαιοσύνης από αυτό; γιατί τα γράφουν αυτά; Εμείς οι δικαστές πρέπει τώρα να διατηρήσουμε την ανεξαρτησία μας, να το δείξουμε αυτό ώστε ο κόσμος να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Αυτό είναι το μέλημά μας, δεν είναι μέλημα μας να έχουμε σωσίβιο στους πολιτικούς».

«Η Θάνου εκφοβίζει τους δικαστές»-Καταπέλτης ο γρaμματέας Δiκαστών και Εισαγγελέων

The post Η Θάνου εκφοβίζει τους δικαστές-Καταπέλτης ο γραμματέας των δικαστών appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα