ΑΑΔΕ: Μπαράζ κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις, θυρίδες

11:35 23/2/2018 - Πηγή: Aixmi

Τσουνάμι κατασχέσεων έρχεται από την ΑΑΔΕ που στόχος της είναι εισοδήματα, καταθέσεις, περιεχόμενα τραπεζικών θυρίδων, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου, προκειμένου να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις ΔΟΥ συνολικού ύψους άνω των 5,6 δισ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό προωθεί

και την απλούστευση των διαδικασιών διάρρηξης και κατάσχεσης τραπεζικών θυρίδων οφειλετών ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Επιπλέον, όπως σημειώνει δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, η ΑΑΔΕ προγραμματίζει για φέτος τη διενέργεια 187.780 φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων, τη ριζική αναμόρφωση του καθεστώτος φορολόγησης των πλοίων, την επικαιροποίηση των διατάξεων για τη φορολογία κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, την αναμόρφωση όλων των εντύπων των φορολογικών δηλώσεων και την κωδικοποίηση όλων των διατάξεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Στην αποφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναφέρονται οι 41 πιο σημαντικές δράσεις τις οποίες καλούνται να υλοποιήσουν οι υπηρεσίες της Αρχής.

The post ΑΑΔΕ: Μπαράζ κατασχέσεων σε εισοδήματα, καταθέσεις, θυρίδες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα