Η στρατοκρατική προγονοπληξία Μπαλτάκου ως 5η φάλαγγα στη ΝΔ

01:23 9/4/2014 - Πηγή: Aixmi

Ο Τάκης Μπαλτάκος, χαμένος μέσα στις ψευδαισθήσεις ενός μονομερούς στρατοκρατικού αρχαιοελληνικού μεγαλείου, αποπέμφθηκε, αφού λειτούργησε ως 5η φάλαγγα στην κυβέρνηση.
Παράπλευρη απώλεια της πολύκροτης υπόθεσης ήταν και ο εκρηκτικός Φαήλος Κρανιδιώτης, που έχει το ταλέντο να δημιουργεί φανατικούς εχθρούς, όχι μόνο στην Αριστερά, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ. Αναγκάστηκε να απαρνηθεί την ευρωβουλευτική υποψηφιότητα.

Η

κυβέρνηση κραδαίνει το αναιμικό πλεόνασμα ως φλάμπουρο επιτυχίας, θα βγει στις αγορές να δανεισθεί με επιτόκιο μεγαλύτερο του μνημονιακού, αλλά το κυβερνητικό βάθρο θα εξακολουθεί να είναι ασταθές, καθώς τρείς αντίρροπες δυνάμεις το καταπονούν:

α) Η κοινωνική δυσανεξία που δεν δύναται να κατασιγασθεί, καθώς ευρέα τμήματα του λαού εισέρχονται στην επικράτεια της φτώχειας, και αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να αντιστρέψει την κατηφορική πορεία -αυτή την πορεία που βιώνουν στην καθημερινότητά τους, και δεν επουλώνεται από μηντιακές φανφάρες εξόδου στις αγορές.

β) Παράλληλα, η ηγεσία της ΝΔ βάλλεται και εκ των έσω, από ένα είδος … «κρυπτείας», που θα ‘λεγε και ο Μπαλτάκος! Βασικός παράγοντας της δυσαρέσκειας που διατρέχει τον κορμό της ΝΔ, είναι η αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός είναι αποκομμένος από το κόμμα του. Περιστοιχίζεται από έναν στενό κύκλο ανθρώπων οι οποίοι αποτελούν έναν σκληρό δεξιό πυρήνα, που έχει εξωθήσει στο περιθώριο εκπροσώπους της λαϊκής Δεξιάς και του καραμανλικού κύκλου.

Αυτό καταδεικνύουν και οι συχνές-πυκνές αιχμές που εξαπολύει ο άτυπος εκπρόσωπος της πλευράς Καραμανλή

ΕυάγγελοςΑνώναρος, στα σόσιαλ μήντια.

γ) Η αντιπολίτευση εξέλαβε ως δώρο εξ ουρανού την υπόθεση Μπαλτάκου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τη χρησιμοποιήσει ως σημείο κρούσης προκειμένου να απονομοιμοποιήσει τη σχέση της κυβέρνησης με τη θεσμική νομιμότητα. Ηδη για πρωθυπουργό επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, έκανε λόγο χθες ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσαλονίκη.

Το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ, όπως διαφαίνεται και από τις δηλώσεις Κουβέλη η υπόθεση Μπαλτάκου δεν κλείνει για το κόμμα του.
Σε κλεφτοπόλεμο φθοράς θα επιδίδονται και οι ΑΝΕΞΕΛ του Καμμένου, ιδιαίτερα τώρα που η δημοσκοπική απήχησή τους έχει συρρικνωθεί.

Απομένει στον κ. Σαμαρά πιστός συνοδοιπόρος ο κ. Βενιζέλος. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει εμπλακεί στη στήριξη του πρωθυπουργού, γίνεται το αλεξικέραυνο της δυσαρέσκειας, ου μην της κοινωνίας, αλλά και των στελεχών της δική του παράταξης. Είναι εγκλωβισμένος στην άποψή του ότι το ΠΑΣΟΚ θα ενδυναμώσει παράλληλα με την ενδυνάμωση της χώρας. (Όταν θα μας αποτιμήσουν οι αγορές θα κλείσουν πολλά στόματα είπε χθες.)
Ωστόσο, ακόμη και η όποια υποτιθέμενη ενδυνάμωση μάλλον τον κ. Σαμαρά υποβοήθησε ως τώρα και θα υποβοηθήσει και στο μέλλον, και καθόλου τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και το κόμμα του…

Εν κατακλείδι οι επερχόμενες εκλογές θα θέσουν επί ξυρού αιχμής την ηγετική ομάδα της ΝΔ, εάν επαληθευθεί η διαφαινόμενη δημοσκοπική πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη που αναμένεται να προσφέρει η Ανγκελα Μέρκελ κατά την εδώ επίσκεψή της, εκτιμάται πως θα είναι αμυδρή, μπροστά στις καταλυτικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη αντιθεσμική δράση του γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου και την οικονομική αδυναμία των νοικοκυριών – εκτός αν βοηθήσει …ο κ. Τσίπρας, που χθες στην Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε την κα Μέρκελ ως «προϊσταμένη» του κ. Σαμαρά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατανοεί ότι αυτή η άμετρη φραστική επιθετική ρητορεία απομακρύνει τμήματα του λαού, που θα μπορούσε να έχει μαζί του, (εκτός αν το κάνει για να υποκρύψει ενδεχόμενη έλλειψη θέσεων!).

ΥΓ: Αυτά εάν δεν υπάρξουν νέες αποκαλύψεις, που θα επιβαρύνουν και θα αναδιατάξουν το σκηνικό…

Keywords
Τυχαία Θέματα