Η πρώτη δίκη για το πραξικόπημα στην Τουρκία – Στο εδώλιο 29 αστυνομικοί

14:03 27/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Σήμερα ξεκίνησε η πρώτη δίκη που σχετίζεται με το πραξικόπημα στην Τουρκία. Είκοσι εννιά αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απειθαρχία στις εντολές τη νύχτα του Ιουλίου όταν στασιαστές στρατιώτες επιχείρησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση και σκότωσαν περίπου 240 ανθρώπους. Αυτή θεωρείται η σημαντικότερη δίκη, καθώς άλλες δύο έχουν ξεκινήσει σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Ισχυρά μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο δικαστήριο στο Σιλιβρί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη ενώ οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν κάμερες και άλλο εξοπλισμό μέσα στο κτίριο.

Η δίκη ξεκίνησε

με την ανάγνωση από τον δικαστή Φικρέτ Ντεμίρ των ονομάτων των κατηγορουμένων και των γεγονότων για τα οποία κατηγορούνται. Στη συνέχεια αναμένεται να παρουσιαστούν τα επιχειρήματα της υπεράσπισης. Η πρώτη φάση της ακροαματικής διαδικασίας θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες.

Είκοσι τέσσερις από τους κατηγορούμενους έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση, ένας διαφεύγει ενώ οι υπόλοιποι έχουν τεθεί υπό δικαστικό έλεγχο, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Από τότε περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής με στόχο τον στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια υπηρεσία και τον ιδιωτικό τομέα. Περίπου 40.000 άτομα έχουν συλληφθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα