Νέες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

13:52 1/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Νέους στόχους στη Συρία βομβάρδισαν και σήμερα ρωσικά αεροσκάφη, εγείροντας ερωτήματα κατά πόσο τα πλήγματα της Ρωσίας στο συριακό έδαφος έχουν στόχο το Ισλαμικό Κράτος ή τις θέσεις αντιπάλων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε εντελώς αβάσιμες τις αμφιβολίες της Δύσης, αλλά και άλλων κρατών.

«Οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι στόχοι των πληγμάτων αυτών δεν ήταν το Ισλαμικό Κράτος δεν έχουν καμία βάση», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον

Κέρι, στη Νέα Υόρκη, και πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει καμία πληροφορία για θύματα μεταξύ των αμάχων.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Ρωσία επεμβαίνει έπειτα από αίτημα της συριακής προεδρίας για να πολεμήσει «αποκλειστικά το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις».

Μετά τις αντιδράσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, έντονη δυσφορία εξέφρασε και η Σαουδική Αραβία, η οποία κάλεσε τη Μόσχα να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον στόχων στη Συρία.

Σύμφωνα με δηλώσεις Σαουδάραβα διπλωμάτη, τις οποίες μεταδίδει το Al Arabiya, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δεν έχει καμία παρουσία στις περιοχές που έπληξαν τα ρωσικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, ο Αμπντάλα Αλ Μουάλιμ, μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη, στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της χώρας του «εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της σχετικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξήγαγαν οι ρωσικές δυνάμεις στη Χομς και τη Χάμα, μέρη όπου οι δυνάμεις του ISIS δεν έχουν παρουσία. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν σε έναν αριθμό αθώων θυμάτων. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως και να μην επαναληφθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα