Η Μέρυλιν Μονρόε θα γινόταν σήμερα 87 χρονών‏

15:33 1/6/2013 - Πηγή: Aixmi

Σαν σήμερα πριν από 87 χρόνια γεννήθηκε η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέρυλιν Μονρόε, η οποία έμεινε στην ιστορία ως το απόλυτο σύμβολο του σεξ.

Έζησε μόλις 36 χρόνια, αλλά πρόλαβε να κάνει τρεις γάμους -ο ένας με τον μεγάλο συγγραφέα Άρθουρ Μίλλερ- να έχει μια θυελλώδη σχέση με τον πρόεδρο -θρύλο για τις ΗΠΑ, Τζων Κέννεντυ, καθώς και με τον αδελφό του Ρόμπερτ Κέννεντυ, που επίσης δολοφονήθηκε -λίγα χρόνια αργότερα- ως υποψήφιος πρόεδρος.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Νόρμα Τζην Μόρτενσεν -το απέκτησε

από τον περιστασιακό σύντροφο της μητέρας της, Γκλάντυς Περλ Μπαίηκερ, ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα.

Τα παιδικά της χρόνια ήταν πολύ δύσκολα: η μητέρα της νοσηλευόταν συχνά στο ψυχιατρείο και η ίδια φιλοξενήθηκε ως ψυχοπαίδι από διάφορες οικογένειες, ενώ στα εννέα της μπήκε σε ορφανοτροφείο.

Η πορεία της προς τη δόξα ξεκίνησε όταν αποφάσισε να δουλέψει ως μοντέλο και κομπάρσος σε ταινίες. Οι πρώτες επιτυχίες ήρθαν το 1950 με τις ταινίες «Η ζούγκλα της ασφάλτου», του Τζον Χιούστον, και «Όλα για την Εύα», με τη Μπέτι Ντέιβις.

Εκείνη την εποχή προκλήθηκε σκάνδαλο όταν έγινε γνωστό ότι παλιότερα είχε ποζάρει γυμνή στο «Playboy».

Το 1956 έπαιξε στην ταινία «Στάση του Λεωφορείου» για την οποία προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα και το 1959 συμπρωταγωνίστησε με Τζακ Λέμον και Τόνι Κέρτις στο «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό», όπου και θριάμβευσε.

Το 1961 μπήκε σε ψυχιατρική κλινική και το 1962 απολύθηκε από την εταιρία Φοξ, εξαιτίας της ασυνέπειάς τηςπ. Ένα μήνα αργότερα βρέθηκε νεκρή από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έκτη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα