Η Μέρκελ… διακοπεύει, η CD/CSU «σκίζει» – Στις 17 μονάδες η διαφορά με Σουλτς

13:20 28/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Δύσκολη μάχη πρέπει να δώσει ο Μάρτιν Σουλτς για να μειώσει την ψαλίδα που διαρκώς διευρύνεται και τον χωρίζει από την πρωτοπόρο Άνγκελα Μέρκελ, καθώς πρόσφατη δημοσκόπηση τον φέρνει πίσω 17 ολόκληρες μονάδες.

Ενώ εκείνος αγωνίζεται με κάθε τρόπο να ξαναδώσει δυναμική στους Σοσιαλδημοκράτες του στις 58 ημέρες που απομένουν έως την εκλογική διαδικασία, η καγκελάριος και υποψήφια της Χριστιανικής Ένωσης για

νέα θητεία Άνγκελα Μέρκελ, χαλαρώνει απολαμβάνοντας τις διακοπές της, με τον αέρα της πρωτιάς που ήδη διαθέτει.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Infratest Dimap, για λογαριασμό του ARD, το κόμμα της Μέρκελ συγκεντρώνει το καλύτερο ποσοστό των τελευταίων δύο χρόνων, από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η προσφυγική κρίση ήταν στο απόγειό της. Εάν μεθαύριο γίνονταν εκλογές, το 40% θα ψήφιζε τη Χριστιανική Ένωση. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Μάριτν Σουλτς δήλωσε ότι θα ψήφιζε το 23% των ερωτηθέντων.

Το υπερσυντηρητικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία AfD συγκεντρώνει 9%, ενώ τα κόμματα των Φιλελευθέρων και η Αριστερά χάνουν από μια ποσοστιαία μονάδα, αγγίζοντας το 8%. Οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί επίσης στο 8%.

Keywords
Τυχαία Θέματα