Αποχώρησε και η ΝΔ από τη Βουλή για τη «βροχή» τροπολογιών

12:29 28/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά τη χθεσινή αποχώρηση του Ποταμιού και ΚΚΕ από τη Βουλή, σήμερα ήρθε η σειρά της Νέας Δημοκρατίας, που κατήγγειλε «βροχή» τροπολογιών.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποχωρήσει από τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών στην Ολομέλεια,

σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πλήθος των τροπολογιών που έχουν κατατεθεί από χθες και διαρκώς πληθαίνουν, εκφράζοντας την έντονη ενόχληση της ΝΔ και καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι πλήττει το κύρος του κοινοβουλίου με τη συστηματική κακή νομοθέτηση.

«Θεωρούμε ότι είναι ασέβεια για τη νομοθετική λειτουργία του κοινοβουλίου. Χθες ανά δέκα λεπτά καταθέτατε και μία τροπολογία. Έχουμε καταγγείλει την κακή νομοθέτηση. Σήμερα βλέπουμε αυξήθηκαν οι τροπολογίες και θα έρθουν ίσως κι άλλες. Ως ΝΔ καταγγέλλουμε τη διαδικασία και αποχωρούμε. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τη διαφύλαξη του κύρους της Βουλής», είπε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Επίσης, ο προεδρεύων της διαδικασίας Νικήτας Κακλαμάνης άφησε αιχμές για τη νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως αν και δεν πρόκειται για τωρινό φαινόμενο, πλέον έχει πάρει «επιδημική μορφή».

Ο Γιάννης Κουτσούκος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε διαβεβαιώσεις από την Υφυπουργό Οικονομικών ότι δεν θα κατατεθούν άλλες τροπολογίες, ενώ και ο Γιάννης Μανιάτης σχολίασε καυστικά «έχετε ξεπεράσει κάθε όριο αυτοεξευτελισμού με τις τροπολογίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα