Η Γερμανία επιβεβαιώνει τη σύλληψη 3 παρατηρητών της στην Τουρκία

10:01 25/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Δέκα Ευρωπαίοι που ισχυρίστηκαν ότι είναι παρατηρητές, συνελήφθησαν χθες κατά τη διεξαγωγή εκλογών στην Τουρκία κατηγορούμενα ότι επιχείρησαν να παρέμβουν στη διαδικασία. Εναντίον τους κινήθηκαν νομικές διαδικασίες επειδή δεν διέθεταν διαπιστεύσεις. Σύμφωνα με το Anadolu, πρόκειται για δέκα Ευρωπαίους, τρεις Γάλλους, τρεις Γερμανούς, τρεις Ιταλούς στο Ντιγιάρμπακιρ και ακόμη έναν Ιταλό στην ανατολική περιοχή Μπατμάν.

Σήμερα, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τη σύλληψη τριών

Γερμανών υπηκόων, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, που δρούσαν ως άτυποι εκλογικοί παρατηρητές.

Τα τρία άτομα ανήκαν σε μια 11μελή ομάδα Γερμανών που βρίσκονταν στην Τουρκία ως άτυποι παρατηρητές, κατόπιν της πρόσκλησης από το κουρδικό κόμμα.

Συνελήφθησαν στην περιοχή Ουλούντερε, στη νοτιανατολική επαρχία Σιρνάκ.

Ο ένας από τους συλληφθείς ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι πήγαν εν γνώσει τους σε μια περιοχή όπου δεν είχαν σταλεί παρατηρητές του ΟΑΣΕ, ενώ σημείωσε ότι η αστυνομία εμπόδισε τις προσπάθειές τους να επιβλέψουν τη διαδικασία.

Όσον αφορά στους συλληφθέντες Γάλλους, το γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα επιβεβαίωσε ότι είναι μέλη του, συμπεριλαμβανομένης και μιας Γαλλίδας γερουσιάστριας. Σύμφωνα με τον Τύπο, οι τρεις υπήκοοι της Γαλλίας αφέθηκαν ελεύθεροι.

The post Η Γερμανία επιβεβαιώνει τη σύλληψη 3 παρατηρητών της στην Τουρκία appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα