Πρόεδρος της Τουρκίας ο Ερντογάν από τον πρώτο γύρο

08:57 25/6/2018 - Πηγή: Aixmi

Την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων έχει συγκεντρώσει ο Ταγίπ Ερντογάν με αποτέλεσμα να επανεκλέγεται πρόεδρος της χώρας με ποσοστό 53,6% στο καταμετρημένο 99,9% των ψηφοδελτίων, ενώ η καταμέτρηση συνεχιζόταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Η προσέλευση άγγιξε το 88,1%.

Ο κύριος αντίπαλος του Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντζέ συγκέντρωσε ποσοστό 30,8%.

Πανηγυρίζοντας τη νίκη του επευφημούμενος από υποστηρικτές του κόμματός του ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε: «Ο νικητής αυτών

των εκλογών είναι η δημοκρατία, είναι η λαϊκή βούληση. Ο νικητής αυτών των εκλογών είναι κάθε ένας από τα 81 εκατομμύρια συμπολίτες μας».

Επεσήμανε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να «απελευθερώνει εδάφη στη Συρία» ώστε οι Σύροι πρόσφυγες να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ενώ υπογράμμισε ότι θα πολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Παρουσία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση θα έχει και το κουρδικό HDP που υπερβαίνει το όριο του 10% σε εθνικό επίπεδο και εκλέγει βουλευτές.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μουζαρέμ Ιντζέ παραδέχθηκε τη νίκη του Ταγίππ Ερντογάν σημειώνοντας σε δηλώσεις του στο HaberTürk: «Αναγνωρίζω ότι ο Ερντογάν κέρδισε τις εκλογές».

The post Πρόεδρος της Τουρκίας ο Ερντογάν από τον πρώτο γύρο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα